Annonce
Navne

80 år og stadig for fulde huse

Torsdag 8. april runder foredragsholder, forfatter og tidligere lektor ved Handelshøjskolen i Aarhus (BSS) Nils Villemoes, Aarhus, 80 år. Foto: Jonna Fuglsang Keldsen

80 år: Torsdag 8. april runder foredragsholder, forfatter og tidligere lektor ved Handelshøjskolen i Aarhus (BSS) Nils Villemoes, Aarhus, 80 år, men der er ikke megen pensionisttilværelse at spore i hans hverdag. I en alder af 80 år er han stadig en efterspurgte foredragsholder.

Ind i 2022 ligger foredragene som perler på en snor, og indtil corona satte en stopper for store, fysiske forsamlinger, var der fyldte sale over hele landet.

Nils Villemoes har været en efterspurgt foredragsholder, fra før det var en karriere. Sideløbende med de knap fire årtier på Handelshøjskolen i Aarhus fandt han en niche, hvor latter og ledelse mødes i en unik fortælleramme.

Allerede i årene på handelshøjskolen var han et trækplaster foran tavlen, og det, der skulle have været en afskedsforelæsning for 15 år siden, blev startskuddet til anden del af karrieren.

I en stor del af de fire årtier, Nils Villemoes har stået på scenerne rundt om i landet, har det været i privat regi. Men de seneste år har billetter til hans optræden været tilgængelig for alle.

Annonce

Musik og Vesterhav

Også i dag har han tavlen med ud, når han tegner og fortæller om vores vaner og omgangsform – både privat og på arbejdspladsen. Selv med 40 års erfaring er det aldrig helt forudsigeligt, når han går på scenen.

Som et parallelspor i hans liv har musikken altid fyldt, og i dag kan hans nærmeste langt de fleste morgener få harmonikamusik til morgenkaffen, når han øver sig fra morgenstunden.

Corona sætter også sit præg på fejringen af den runde dag, som holdes med de allernærmeste ved det Vesterhav, der har formet fødselarens barndom og tidlige ungdom. Nils Villemoes er født og opvokset i Esbjerg, men flyttede i 1965 til Aarhus, hvor han har boet siden.

Når tiden tillader det, trækker det store vand fortsat, og så går turen til Henne Strand. Helst med en cykel eller et sæt golfkøller i bilen, en god bog i tasken og altid i selskab med hustruen gennem 55 år, Alice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce