Annonce
Navne

80-årig er stadig aktiv i fodboldens tjeneste

Aarhus Fodbolddommerklubs tidligere formand, mangeårig superligaudvikler samt formand for DBU's dommerudvalg Finn Jensen fylder onsdag 9. juni 80 år. Privatfoto

80 år: Aarhus Fodbolddommerklubs tidligere formand og mangeårig superligaudvikler samt formand for DBU's dommerudvalg Finn Jensen, Viby, fylder onsdag 9. juni 80 år.

Finn Jensen er opvokset i Hadsten og spillede selv fodbold på serie 2-niveau og arbejdede fra 1963 på kontoret hos en betonvarefabrik i Aarhus.

Interessen for at dømme fodbold blev vakt af en onkel, og Finn Jensen nåede selv som det bedste at dømme i 3. division.

Annonce

Efter dommerkarrieren blev han aktiv i forbindelse med den organisatoriske del af dommerarbejdet. Han var således fra 1983 til 1987 formand for Aarhus Fodbolddommerklub, og fra begyndelsen af 1990’erne og årene frem var han medlem af det, der i dag hedder DBU's dommerudvalg, heraf 13 år som formand.

Gennem det organisatoriske arbejde, lovstoffet og udviklerarbejdet har Finn Jensen som udvalgsmedlem haft mange dommeres skæbne i hænderne, og han har haft stor indflydelse på op- og nedrykninger. For nogle år siden gjorde han op, hvor mange aspiranter han har haft til eksamen - og det blev til cirka 1980 dommeraspiranter. (Der er godt 4000 dommere i Danmark, red.).

Finn Jensen fik som udvalgsformand en række spændende oplevelser via udenlandsrejser med landsholdet, og han har desuden været på Færøerne og i Grønland for at undervise dommere og udviklere.

I dag er Finn Jensen stadig aktiv i fodboldens tjeneste, idet han er leder af observatørkorpset i DBU Jylland - et korps af frivillige, som præventivt tager ud og observerer kampe, og som med deres tilstedeværelse er med til at forhindre uheldige optrin på grønsværen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

75 år: Hun har altid stået på ofrenes side

Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

Annonce