Annonce
Navne

80-årig tager stadig sin tørn i Lyseng Svømmehal med at instruere i Halliwick-metoden

Harald Lie, Lystrup, fylder 80 år mandag 5. april. Privatfoto

80 år: Harald Lie, Lystrup, fylder 80 år mandag 5. april.

Harald Lie er uddannet speciallæge i pædiatri og dr. med. sci. og arbejdede i mange år som skolelæge i Aarhus Kommune, hvor han især var tilknyttet kommunens specialskoler.

I perioder var han også ansat som speciallæge på Solbakken i Højbjerg, hvor han havde et tæt samarbejde med den daværende forstander Karsten Torst Petersen og sin hustru, Vibeke Lie, der var fysioterapeut på stedet.

I 1972 var Harald Lie en af initiativtagerne til svømmeklubben HASA, Halliwick Svømmeklub Aarhus, som underviser efter Halliwick-metoden, der er specielt udviklet til at lære handicappede at svømme. Han har desuden været medstifter af paraplyorganisationen HASAM, Halliwicksvømmeklubberne i Danmark, hvor han stadig er aktiv i bestyrelsen, ligesom han gennem mange år var i bestyrelsen for IHA, det internationale Halliwicksamarbejde. En post, der har gjort ham til æresmedlem for sin indsats.

Annonce

Stadig aktiv og hædret flere gange

Gennem alle årene har Harald Lie været aktiv i uddannelsen af Halliwick-instruktører, og han tager stadig sin tørn i Lyseng Svømmebad om onsdagen med instruktion af de frivillige instruktører i bassinet.

Udover det organisatoriske arbejde har Harald Lie været meget aktiv i etablering og afvikling af internationale svømmestævner efter Halliwicks konkurrenceregler, som betyder, at alle kan konkurrere mod alle, uanset handicap. Kulminerende med et stort internationalt stævne i Krakow i 2018 med deltagelse fra syv europæiske lande.

Idrætspolitisk har Harald Lie arbejdet aktivt for handicapidrættens vilkår i alle dens aspekter. Et arbejde han er blevet hædret for med flere priser. Heriblandt Idrætssamvirkets Frivillighedspris i 2009.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce