Annonce
Østjylland

81-årig fik besøg af tricktyv, der udgav sig for at være vagt

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Vær påpasselig med, hvem du lukker ind.

Sådan lyder opfordringen fra fung. vicepolitiinspektør Poul Steffensen, Sydøstjyllands Politi, efter at en 81-årig kvinde mandag morgen fik besøg af en tricktyv i sin lejlighed i Houmannsgade i Horsens.

Kl. 7.30 dukkede manden op ved hoveddøren. Han sagde, at han var fra et vagtselskab, hvorefter hun lukkede ham ind.

Kvinden har fortalt, at han gik rundt i lejligheden, og pludselig kunne hun ikke finde sin taske, der ellers stod på sengen.

Den falske vagt var i entreen, da kvinden råbte ham an.

- Han sagde, at tasken stod på hendes rollator, men hun vidste, at hun ikke havde stillet sin taske der. Hun bad ham om at forsvinde. Han stod med hendes pung i hånden, men smed den fra sig og stak af, fortæller Poul Steffensen og indskærper:

- Vær sikker på, hvem du lukker ind. De bruger alle mulige tricks for at komme ind, så pas på.

Den gerningsmand, der dukkede op hos den 81-årige, beskrives som dansk, ca. 170 cm og 20-30 år. Han medbragte en camouflagefarvet rygsæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce