Annonce
Østjylland

81-årig fik besøg af tricktyv, der udgav sig for at være vagt

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Vær påpasselig med, hvem du lukker ind.

Sådan lyder opfordringen fra fung. vicepolitiinspektør Poul Steffensen, Sydøstjyllands Politi, efter at en 81-årig kvinde mandag morgen fik besøg af en tricktyv i sin lejlighed i Houmannsgade i Horsens.

Kl. 7.30 dukkede manden op ved hoveddøren. Han sagde, at han var fra et vagtselskab, hvorefter hun lukkede ham ind.

Kvinden har fortalt, at han gik rundt i lejligheden, og pludselig kunne hun ikke finde sin taske, der ellers stod på sengen.

Den falske vagt var i entreen, da kvinden råbte ham an.

- Han sagde, at tasken stod på hendes rollator, men hun vidste, at hun ikke havde stillet sin taske der. Hun bad ham om at forsvinde. Han stod med hendes pung i hånden, men smed den fra sig og stak af, fortæller Poul Steffensen og indskærper:

- Vær sikker på, hvem du lukker ind. De bruger alle mulige tricks for at komme ind, så pas på.

Den gerningsmand, der dukkede op hos den 81-årige, beskrives som dansk, ca. 170 cm og 20-30 år. Han medbragte en camouflagefarvet rygsæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce