Annonce
112

83-årig død: Kørte direkte ud foran varebil

En 83-årig mand afgik mandag ved døden efter et færdselsuheld ved Jeksen. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi vil gerne tale med et vidne, der gav førstehjælp til en bilist, der senere afgik ved døden efter et færdselsuheld ved Jeksen.

JEKSEN: En 83-årig mand fra Skanderborg afgik mandag formiddag ved døden, efter han i sin bil kørte direkte ud foran en varebil på Randersvej ved Jeksen.

- Den 83-årige kommer kørende i sin bil fra en p-plads, og han overser tilsyneladende fuldstændig, at der kommer en varebil kørende på Randersvej. De to biler støder sammen, og kort efter dør den 83-årige af sine kvæstelser, fortæller Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi.

Varebilen blev ført af en 31-årig mand fra Haderslev, og han er ifølge politiet fysisk uskadt efter sammenstødet - men meget påvirket psykisk.

I forbindelse med klarlægningen af, hvordan ulykken kunne ske, vil politiet meget gerne tale med en helt bestemt mand, som var på ulykkesstedet.

- Vidner har fortalt os, at en mand i en sort bil kørte lige bag ved varebilen og så ulykken ske. Manden steg ud af bilen efter ulykken, trak den 83-årige ud af bilen og gav ham førstehjælp på stedet. Bilisten forlod dog stedet, da ambulancefolkene ankom. Men vi vil meget gerne tale med ham, så vi opfordrer ham til at kontakte os, siger Lars Elmstrøm.

Ulykken skete mandag formiddag klokken 9.58 ud for virksomheden Hørning Glas på Randersvej i Jeksen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce