Annonce
112

83-årig død: Kørte direkte ud foran varebil

En 83-årig mand afgik mandag ved døden efter et færdselsuheld ved Jeksen. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi vil gerne tale med et vidne, der gav førstehjælp til en bilist, der senere afgik ved døden efter et færdselsuheld ved Jeksen.

JEKSEN: En 83-årig mand fra Skanderborg afgik mandag formiddag ved døden, efter han i sin bil kørte direkte ud foran en varebil på Randersvej ved Jeksen.

- Den 83-årige kommer kørende i sin bil fra en p-plads, og han overser tilsyneladende fuldstændig, at der kommer en varebil kørende på Randersvej. De to biler støder sammen, og kort efter dør den 83-årige af sine kvæstelser, fortæller Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi.

Varebilen blev ført af en 31-årig mand fra Haderslev, og han er ifølge politiet fysisk uskadt efter sammenstødet - men meget påvirket psykisk.

I forbindelse med klarlægningen af, hvordan ulykken kunne ske, vil politiet meget gerne tale med en helt bestemt mand, som var på ulykkesstedet.

- Vidner har fortalt os, at en mand i en sort bil kørte lige bag ved varebilen og så ulykken ske. Manden steg ud af bilen efter ulykken, trak den 83-årige ud af bilen og gav ham førstehjælp på stedet. Bilisten forlod dog stedet, da ambulancefolkene ankom. Men vi vil meget gerne tale med ham, så vi opfordrer ham til at kontakte os, siger Lars Elmstrøm.

Ulykken skete mandag formiddag klokken 9.58 ud for virksomheden Hørning Glas på Randersvej i Jeksen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce