Annonce
Østjylland

87-årig kvinde fundet død: Hus jævnet med jorden efter eksplosion

<p>Privatfoto</p>

Brandvæsen og politi mødte massivt op i byen Stjær ved Galten. Et hus eksploderede torsdag eftermiddag. Den 87-årig beboer var savnet, men er nu fundet på grunden.

En eksplosion rystede torsdag eftermiddag den lille by Stjær ved Galten. Eksplosionen skete i en villa på hjørnet af Tåstrupvej og Kollens Møllevej - på Kollens Møllevej 38.
<p>Privatfoto</p>
Huset er brast fuldstændig sammen og ligger i en bunke som pindebrænde, mens ruder i de omkringliggende bygninger, blandt andet et pizzeria, er blæst ind og smadret.
Brandvæsen og politi mødte massivt op på stedet, og et stort område omkring huset blev afspærret af frygt for yderligere eksplosionsfare.
Annonce
<p>Privatfoto: Sys Olsen</p>
I længere tid var husets beboer, en 87-årig kvinde, savnet, men fredag morgen fortæller politiet, at man har fundet en kvinde på grunden, som er identisk med beboeren.
<p>Privatfoto: Hans Erik Nygaard</p>
»Kvinden er blevet fundet død i murbrokkerne. Jeg ved ikke, hvor hun befandt sig i huset, da eksplosionen fandt sted,« siger vagtchef Hans Hoffensetz til Ekstra Bladet.
<p>Foto: Kim Haugaard</p>
Herunder foto fra politi og rednings arbejde på stedet (Artiklen fortsætter under billedet)
Se flere billeder her
_________________
Indsatsleder ved Sydøstjyllands Politi Jørn Bystrup fortæller, at det er en naturgaseksplosion, der har fået huset til at kolapse. Kl. 18 sivede der stadig naturgas ud af et rør, så redningsmandskabet forsøgte at kæmpe sig ned for at sætte en klemme på.
En del huse i området er naturgasopvarmede, og naboere fortæller, at husets beboer, en ældre kvinde fik installeret naturgas for 14 dage siden.
Her billede fra kort tid efter, eksplosionen skete (artiklen fortsætter under billedet)
________________
Arne Madsen, nærmeste nabo til huset fortæller til Århus Stiftstidende: »Jeg var lige gået over i Brugsen, da eksplosionen skete. Et minut før eksplosionen stod jeg foran hendes hus. Var jeg gået et øjeblik senere, havde jeg stået foran huset, da det eksploderede. Nu slap jeg med, at mit udhus er væltet.«
En anden mand der bor 300 meter derfra fortæller, hvordan glasset hans i akvarium rystede, da den voldsomme eksplosion skete.
Lige overfor huset ligger der en børnehave. Ud for den ligger der en mindre vinduesramme og en gardinstang af jern. Smadrede potteskår fra en urtepotte ligger 30 meter fra det ødelagte hus.
Se video fra stedet herunder
______________________
Se på kortet herunder, hvor eksplosionen skete
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce