Annonce
Aarhus

9.000 underskrifter IMOD: Her er argumenterne FOR en udvidelse af Tangkrogen

Byrådsmedlem Steen B. Andersen kommenterer den seneste tids kritik af en udvidelse af Tangkrogen. Foto: Axel Schütt/Pressefoto

Der er flere gode argumenter for at udvide Tangkrogen. Sådan lyder det fra byrådsmedlem efter flere dages intens kritik af projektet.

AARHUS: Hen over weekenden har der lydt intens kritik af kommunens projekt med udvidelse af Tangkrogen. Borgergruppen Beskyt Aarhusbugten har på knapt en uge fået over 9.000 underskrifter fra folk, der er imod den udvidelse, som borgmester Jacob Bundsgaard samt Teknik og Miljø og Kulturforvaltningen har foreslået.

Forslaget blev oprindeligt præsenteret af borgmester Jacob Bundsgaard her i Århus Stiftstidende, før det blev drøftet i byrådet. Århus Stiftstidende ville derfor gerne have haft borgmesterens kommentar til borgergruppens underskriftsindsamling og kritikken. Men han ønsker ikke at udtale sig og har sendt stafetten videre til sin socialdemokratiske partifælle, byrådsmedlem Steen B. Andersen, der også står bag forslaget.

Og han anerkender borgergruppens protester.

- Det er fint, at vi har en dialog, og at der er nogen, som har nogle synspunkter til, hvad der skal ske i vores by. Det ligger fremragende i tråd med ønsket om at inddrage borgerne i processen.

Hvad betyder det for dig at stå som afsender på et projekt, som på meget kort tid har fået over 9.000 underskrifter imod sig?

- Det viser jo, at vi rører ved et eller andet, som folk ikke er specielt tilfredse med, siger Steen B. Andersen, der dog kalder måden protestgruppen har præsenteret sagen på som ensidig.

- Når du viser en lille del af Aarhus bugten farvet helt rød og kun fortæller, at man vil fylde området op, vil der komme stærke reaktioner. Og det er gået stærkt med at fremmane en reaktion. Det er en stor og meget hurtig reaktion, men det er vigtigt at trække vejret og se på det fulde projekt. Jeg tror reaktionen vil være anderledes, når vi har det fulde billede.

-Hvis ikke det er tilfældet, må vi ændre projektet. Vi er ikke ude på at presse noget ned over århusianerne. Enhver indsigelse gør indtryk på mig som politiker.

Det er dette billede, som borgergruppen Beskyt Aarhusbugten har brugt til at vise, hvordan projektet vil påvirke det nuværende Tangkrogen. Et billede som gruppen holder fast i er sigende, mens blandt andre Steen B. Andersen mener, det ikke er virkelighedstro. Foto: Beskyt Aarhusbugten.

Fire gode grunde

Steen B. Andersen mener, at der er flere gode grunde til at udvide Tangkrogen samtidig med, at man bygger rensningsanlæg og udvider lystbådehavnen.

- Der er masser af gode grunde. Men man fremstiller det som om, vi bare vil fylde jord i Aarhusbugten, og hvis det var tilfældet, ville jeg også være imod, siger han.

Han oplister konkret fire grunde til, at man bør udvide Tangkrogen.

1. Vi trænger til en god og bynær strand. Badevandskvaliteten vil med projektet blive bedre - i dag må man jo næsten aldrig bade fra Tangkrogen. Man skal se projektet som et sydligt Bellevue-område.

2. Vi vil gerne sikre ordentlige tilkørselsforhold og P-forhold i området. Et godt eksempel er Classic Race, der har store problemer med p-plads kapaciteten. Løser vi ikke p-problemet, vil der bliver mindre plads til eventpladsen og det rekreative område.

3. I Aarhus bliver vi flere, og der er mange, der gerne vil have plads i lystbådehavnen.

4. Og så er der rensningsanlægget, som der skal sikres plads til. Vi bliver flere og flere og udleder mere og mere spildevand.

Lader man være med at rykke kystlinjen længere ud risikerer man, ifølge Steen B. Andersens vurdering, at ende med en meget lille bugt med stillestående vand.

- Så får du en Tangkrog, som til fulde lever op til sit navn.

Annonce

Glad projektgruppe

Men hvorfor ikke lave eventplads på Eskelund og så øge herlighedsværdien på Tangkrogen ved for eksempel at smide mere sand i bugten - i stedet for at lave eventplads, ny og større lystbådehavn samt rykke kystlinjen ved Tangkrogen. Det spørgsmål stiller Martin Klode, der er en af initiativtagerne til borgergruppen Beskyt Aarhusbugten.

Gruppen har kritiseret, at man bruger 61 millioner kroner på projektet, når der i forvejen er oplæg til en eventplads ved Eskelund. Hvorfor ikke bruge nogle af de 61 millioner der og så resten på Tangkrogen.

Og det er en meget tilfreds borgergrupperepræsentant, avisen har fat i mandag, for der er tilsyneladende lydhørhed overfor protesten.

- Vi har fået mere blod på tanden. Det er en helt anden mand, du taler med i dag end tirsdag aften, hvor der var fem jeg kendte, der havde skrevet under, fortæller han.

Martin Klode har tidligere fortalt, at han håber på mellem 20- og 50.000 underskrifter, men når gruppen de 50.000, går de bare efter de 60.000 og så videre.

- Vi kører bare på.

Projektet med en udvidelse af Tangkrogen er godkendt i byrådet og afventer nu en godkendelse fra Kystdirektoratet, før det kan blive sendt i forhøring hos befolkningen og relevante parter, der kan give deres besyv med til forslaget.

Husk at vi samler alle vores nyheder om udviklingen i byen på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus:

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pengeregn over landsby: Anders og Magnus skaber mere friluftsliv vest for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Aarhus

Fire bøder og tre klip i kørekortet på 40 minutter: 20-årig havde en skidt aften i trafikken

Aarhus

For risikogrupper er corona stadig skræmmende: Sådan skal de og deres pårørende forholde sig til smittesituationen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Sport

København drillede Bears, men overraskelsen udeblev

Aarhus

Skoleleder rystet over at tiltalt med planer om skoleskyderi havde Tilst Skole i kikkerten

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aarhus

Flere patruljevogne på biljagt i Gellerup: Bilist uden kørekort kørte i grøften

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Aarhus

Rekordhøjt antal nye smittede: Voldsom stigning i både Aarhus og omegnskommuner

Annonce