Annonce
Aarhus

900 boliger, dagligvarebutik og børnehave på vej: Ny bydel skal bygges i Vejlby

900 nye boliger skal bygges i et område ved Vejlby. A. Engaard og pensionsselskabet PKA står bag 688 af dem. Visualisering: A. Enggaard

Byrådet i Aarhus Kommune har netop sendt den nye bydel i Vejlby i Aarhus Nord til borgerhøring. Bydelen kommer blandt andet til at indeholde 900 boliger, en børnehave og en dagligvarebutik. Derudover bevares den populære idrætshal, som A. Enggaard har valgt at investere i, så den bliver et stort aktiv for området.

Annonce

Vejlby: Vejlby i Aarhus Nord skal i de kommende år være hjemsted for en helt nyt og spændende bydel. Det er på området med adressen Skejbyvej 1 til 29, hvor VIA University College lå inden flytningen til Ceres Byen.

Bydelen kommer blandt andet til at rumme 900 boliger og en lang række aktivitetsfaciliteter.

Det er entreprenørvirksomheden A. Engaard, der sammen med pensionsselskabet PKA er bygherre på hovedparten af arealerne indenfor lokalplansområdet.

I de to bygherres del vil de opføre en børnehave og 688 boliger i op til seks etager. 110 af boligerne bliver almindelige lejeboliger, som A. Engaard har indgået en aftale med boligforeningen Lejerbo omkring. De resterende boliger bliver en blanding af ejer- og lejelejligheder.

Lokalplansområdet indeholder desuden mulighed for dagligvarebutik med butikstorv, aktivitetstorv samt attraktive grønne arealer, der kommer til gavn for blandt andre beboerne, den nye børnehave og lokale foreninger.

- Grunden ligger i forvejen i et attraktivt boligområde med både Skejby Centret, gode indkøbsmuligheder, et gymnasie og Mollerup Skov tæt på. Men vi vil gerne tilføre endnu flere faciliteter til kvarteret. Derfor planlægger vi blandt andet at etablere en multibane, et offentlig strøg og nyanlagte stier, som kommer alle aldre til gode, siger Jens Skinnebach fra A. Enggaard i en pressemeddelelse.

Visualisering: A. Enggaard
Annonce

Idrætshal skal bevares

A. Engaard har også valgt at bevare og renovere idrætshallen på grunden, da den bidrager til det fællesskab og miljø, som man ønsker for området. Hallen bliver dermed en aktiv og dominerende del af området, og den beslutning glæder man sig over hos blandt andet Idrætshøjskolen Aarhus, der står for en stor del af aktiviteterne i hallen.

- Det er utroligt positivt, at A. Enggaard tager et ansvar for byudviklingen ved at bevare hallen, og vi har i samarbejde fundet frem til en rigtig god løsning, hvor idrætshallen kan blive brugt som hidtil. I mange år har udviklingshæmmede haft stor glæde af hallen i dagtimerne, og det får de også i fremtiden, siger Idrætshøjskolens forstander Henrik Løvschall i en pressemeddelelse.

Foråret 2018 er der lokalplansvedtagelse, hvorefter A. Enggaard A/S og PKA kan påbegynde byggeriet. De to parter forventer, at den nye bydel vil stå færdigbygget om cirka tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce