Annonce
Rejser

9000 kvadratmeter fulde af eventyr: H.C. Andersens Hus er klar til at åbne

H.C. Andersens Hus ligger centralt i Odense. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning
30. juni slår Odense dørene op til det nye H.C. Andersens Hus, der byder på hele 9000 kvadratmeter dedikeret den verdensberømte odenseanske digter. Museet er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma og benytter sig af nogle af de allernyeste teknologier til at vække digterens eventyr til live.

Når juni går på hæld, åbner det nye, storstilede H.C. Andersens Hus i Odense. Museet har været mange år undervejs og har gentænkt hele formidlingen af den verdensberømte digters univers. Museet benytter sig af de allernyeste teknologier til at vække eventyrene til live.

H.C. Andersens Hus er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og hans tegnestue, der blandt andet står bag det nye olympiske stadion i Tokyo.

Arkitekten har fundet inspiration i eventyret ”Fyrtøjet”, hvor træet i eventyrfortællingen afslører en underjordisk verden, der åbner nye perspektiver for soldaten, som er eventyrets hovedperson. Det samme vil museet gøre for sine besøgende.

Annonce

Og ligesom i eventyret ”Fyrtøjet” ligger to tredjedele af museets 5600 indendørs kvadratmeter under jorden. Det underjordiske museum munder ud i et børneunivers, og museumsbygningen fletter sig sammen med en udendørs labyrintisk have. I alt råder museet over 9000 kvadratmeter.

”H.C. Andersens kunstneriske univers er fantastisk, fordi det vender op og ned på forestillingerne om den verden, du troede, du kendte, men uden at sætte noget andet i stedet. Hans eventyr peger ikke mod en ny entydig sandhed, men ud i det åbne - mod verdens forunderlighed og mangfoldighed. I H.C. Andersens Hus fastholder vi flertydigheden ved at bruge Andersens egne kunstneriske strategier som afsæt for både formgivningen af have, hus og udstilling, og som afsæt for de mange kunstneriske bidrag, der bliver en del af museet,” udtaler Henrik Lübker, der er creative director i H.C. Andersens Hus, i en pressemeddelelse.

Starter blidt ud

Museet slår dørene op for de første gæster 30. juni og får det, der bliver betegnet som en blød åbning. Der bliver altså ikke tale om den fulde museumsoplevelse, men snarere en slags forpremiere.

Museet benytter sig af nogle af de allernyeste teknologier til at levendegøre eventyruniverserne. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

”Covid-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner. Dertil kommer, at der i forbindelse med et byggeri og et udstillingsdesign af denne kaliber helt uundgåeligt vil være diverse opstartsvanskeligheder som for eksempel teknik, der skal efterprøves og finjusteres. Når vi alligevel vælger at prioritere en soft opening, hvor vi gradvist åbner mere og mere op hen over sommeren, er det, fordi vi gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år,” udtaler direktøren for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, i en pressemeddelelse.

Den labyrintiske have er også en del af museumsoplevelsen. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

Museet

H.C. Andersens Hus i Odense åbner 30. juni - på grund af corona-situationen bliver det en blød åbning. Det vil sige, at det kun er dele af museet, der åbner til at begynde med.

Det er det japanske arkitektfirma Kengo Kuma, der står bag byggeriet, og det London-baserede Event Communications Ltf., som står bag udstillingsdesignet.

Det nye H.C. Andersens Hus har haft et samlet budget på 390 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden har støttet med 258 millioner kroner.

Ved åbningen af H.C. Andersens Hus vil alle gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne blive fulgt. Tidsbestemte billetter bestilles online og sikrer god plads og trygge rammer.

Adressen er H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense.

Læs mere på www.hcandersenshus.dk.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Rejser For abonnenter

Barcelona: Casa Batllo kaldes knoglernes hus og er skabt af Gaudi

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Aarhus

TV 2 taber i Højesteret: Forbud mod skjulte optagelser på plejehjem var ok

Annonce