x
Annonce
Udland

92 soldater er dræbt i et bagholdsangreb i Tchad

Stringer/Reuters
Flere angreb har fundet sted i henholdsvis Tchad og Nigeria. Tilsammen har over 100 soldater har mistet livet.

Den militante gruppe Boko Haram har dræbt over 100 soldater ved to separate angreb i Nigeria og Tchad.

Det oplyser embedsmænd ifølge nyhedsbureauet dpa tirsdag.

92 soldater blev dræbt i Tchad i et syv timer langt bagholdsangreb, mens et større antal soldater i Nigeria blev dræbt.

Tchads præsident, Idriss Deby, har tirsdag besøgt stedet for at bekræfte dødsfaldene. Han sagde, at det var første gang, at så mange tropper var gået tabt.

Boko Haram begyndte sine militante oprør i Nigeria i 2009 og er siden trængt ind i Nigerias naboland.

Den seneste tid har Boko Haram intensiveret sine angreb omkring søen Lac Tchad, hvor det drager fordel af terrænet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Endnu et angreb i området Borno, der ligger i det nordøstlige Nigeria, har fundet sted. Det oplyser tre unavngivne militære kilder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Her har mindst 70 soldater mistet livet i et bagholdsangreb blandt andet med raketdrevne håndgranater.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, har dog ikke bekræftet et dødstal. Men han udtrykker "dyb sorg" over soldaternes død.

Ligeledes er det heller ikke klart, hvem der stod bag angrebet i Borno. Militante fra både Boko Haram og Islamisk Stat i Vestafrika er aktive i regionen.

Boko Haram udgør en konstant trussel mod samfund i den nordøstlige del af Nigeria og har også lanceret offensiver i nabolandene Tchad, Niger og Cameroun, skriver dpa.

I de seneste måneder har gruppen optrappet sine angreb på såvel kristne som politi, militær og hjælpearbejdere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce