Annonce
Byudvikling

93 nye tagboliger på vej: Boligkarréer får kæmpe ansigtsløftning

93 nye ungdomsboliger med egen tagterrasse byder den store renoveringen også på. Byggearbejdet går i sving i juni. Illustration: Casa

232 boliger på Fjældevænget og Rydevænget bliver totalrenoveret i det nye år - og 93 nye tagboliger med terrasser laves til ungdomsboliger.

Annonce

AARHUS: Betonbyggerierne i det nordvestlige Aarhus på Rydevænget og Fjældevænget trylles om til nye superboliger, hvor 93 ungdomsboliger med tagterrasse bliver en del af det nye look.

Kort efter årsskiftet begynder ejendomsselskabet renovering af 232 boliger for Boligforeningen Ringgården. Renoveringen består blandt andet af udskiftning af køkkener og baderum, vinduer og døre, installation af elevatorer samt ventilation i alle boliger. Samtidig etableres 93 nye tagboliger med terrasser og fælles opholdspladser.

Casa har sammen med Arkitema Architects og rådgivende ingeniører SlothMøller vundet opgaven, som består af renovering af to boligkarréer. Det er Rydevænget og Fjældevænget.

- Det bliver en opdatering på flere dimensioner. Det arkitektoniske udtryk får et markant løft med et fint samspil mellem alubeklædte altanpartier og tagboliger, træbeklædning som skaber atmosfære, hvor beboerne opholder sig og færdes og de eksisterende betonfacader, siger direktør i Boligforeningen Ringgården, Palle Jørgensen.

Sådan vil de gamle karrerer på Fjældevænget og Rydevænget tage sig ud i de nye arkitektoniske streger. Illustration: Casa
Annonce

Ombygges i april

- Renoveringen løser samtidig betydelige problemer med kuldebroer ved overgangen fra altan til bolig og bidrager således til et bedre indeklima. Ligesom vi med renoveringen får 64 nye elevatorbetjente tilgængelighedsboliger og 93 ungdomsboliger og dermed en mere mangfoldig beboersammensætning, siger direktøren.

- Vi glæder os til at bidrage til at give Afdeling 21 et stort kvalitetsløft, både med hensyn til arkitektur og bokvalitet. De nye tagboliger kommer til at danne en fin arkitektonisk afslutning af de eksisterende bygninger, siger arkitekt Rolf Kjær fra Arkitema Architects

Sammen med både arkitekter og ingeniører har totalentreprenør Casa lyttet til Ringgårdens ønsker og samtidig udfordret disse for at kunne optimere det færdige projekt.

Byggeriet er planlagt til at begynde i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce