x
Annonce
Indland

977 er konstateret smittet med coronavirus i Danmark

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Antallet af registrerede tilfælde af coronavirus i Danmark er opjusteret tirsdag eftermiddag til 977.

En opdatering af antallet af smittede med coronavirus i Danmark viser sent tirsdag eftermiddag, at der er registreret 977 tilfælde. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut. Tallet var tidligere på dagen 960.

Sundhedsmyndighederne i Danmark tester ikke længere alle med symptomer. Derfor regnes der med, at det reelle smittetal er langt højere.

Der er ved opdateringen tirsdag eftermiddag ikke ændret ved, at der er registreret fire dødsfald, hvor personer har været smittet med coronavirus. Det vides ikke, om virusset er direkte årsag til dødsfaldene.

På Færøerne er der registreret 47 smittetilfælde. Her er 703 personer blevet testet virusset.

Antallet af personer, der er blevet testet, er også opjusteret. 6917 personer i Danmark er nu blevet testet for virusset.

Antallet af smittede har også ført til flere indlæggelser gennem de sidste par dage.

Fra en opgørelse tidligere tirsdag fremgår det, at der i hele landet er 82 personer indlagt med virusset.

18 af de personer er indlagt på intensivafdeling. Fire af de indlagte er i respirator. De fleste af dem, der er indlagt, befinder sig i Region Hovedstaden. I Region Midtjylland er 12 patienter indlagt, men tre af dem, er i respirator.

Tirsdag aften klokken 19.00 holder statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde om den nuværende situation.

Der har været spekuleret i, om regeringen kunne finde på at indføre et egentligt udgangsforbud, som Frankrig har gjort. Men det vil ikke være tilfældet, erfarer Ritzau.

En time efter holder dronning Margrethe tale.

Dronning Margrethe har tidligere på dagen underskrevet den hastelov, der giver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mulighed for at tage vidtgående værktøjer i brug for at mindske smitten med coronavirus.

Det vil sige, at loven officielt trådt i kraft.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce