Annonce
Aarhus

A. Enggaard bygger meget mere end Ceresbyen i Aarhus

A. Enggaard har budt ind på to meget store byggerier på Aarhus Ø, blandt andet det 110 meter høje tårnbyggeri, der skal afslutte Lighthouse. Arkivfoto: Scanpix

Entreprenørfirmaet A. Enggaard med hovedsæde i Aalborg bygger i stor stil i Aarhus. Efter Ceresbyen venter blandt andet Tulipgrunden i Brabrand og byggerier ved Gellerup. Om få dage bliver det afgjort, om firmaet vinder retten til store byggeprojekter på Aarhus Ø.

Annonce

AARHUS: Selv om A. Enggaard med hovedsæde i Aalborg snart begynder at kunne se enden nærme sig på byggeriet af Ceresbyen, trækker firmaet langt fra byggekranerne ud af Aarhus.

Forude venter en række store byggeprojekter.

Som det første skal A. Enggaard snart i gang med at bygge omkring 300 boliger på Tulipgrunden i Brabrand.

- Her er lokalplanen lige på trapperne. Vi regner med at gå i gang på Tulipgrunden inden sommerferien, siger chefen for A. Enggaards 150-mand store Aarhus-afdeling, Peter Thorsgaard.

Annonce

Skejbyvej og Gellerup

På Skejbyvej, hvor VIA tidligere havde blandt andet sin pædagoguddannelse, planlægger A. Enggaard at bygge op imod 700 boliger.

- Vores håb er, at lokalplanen for det projekt bliver færdig omkring sommeren i år, siger Peter Thorsgaard.

I pipelinen er også projektet Helheden - et blandet bolig- og erhvervsbyggeri ved Gellerup på området nord for Globus 1 og ud mod Ringvejen. Her er arbejdet med at lave forslag til lokalplan først ved at gå i gang.Her kan der bygges omkring 60.000 etagekvadratmeter - hvoraf en del muligvis bliver hotel.

Derudover har A. Enggaard i Gellerup også opgaven med at bygge et kontorhus til omkring 1.000 af kommunens ansatte.

Annonce

Spænding om Aarhus Ø

Det er nu ikke de planlagte projekter, der ødelægger nattesøvnen for ledelsen hos A. Enggaard for tiden. Hvis den ligger søvnløs, er det af spænding: A. Enggaard har nemlig budt ind på to meget store byggerier på Aarhus Ø, og afgørelsens time er lige rundt om hjørnet.

Det drejer sig dels om det mindst 110 meter høje tårnbyggeri, der skal afslutte Lighthouse yderst på Aarhus Ø, og dels om et stort hotel- og konferencecenter ved bassin 7.

Til begge projekter er der udover A. Enggaard kun en enkelt anden byder med i konkurrencen.

Mandag bliver projekterne præsenteret for politikerne i magistraten, mens byrådet forventes at udpege vinderne af de to udbud på sit møde 8. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce