Annonce
AGF

AaB-koryfæer klappet fra banen i Aarhus: 'Ufatteligt rørende'

Sidste dag med kliken. Efter 17 år som superligaspiller takkede Rasmus Würtz af på Aarhus Stadion. Det skete med klapsalver fra AGFs fans. Bror Blume, tv, gik dog til AaBeren i hans afskedskamp. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Fodboldfans får tit på puklen for deres opførsel. De to AaBere, Kasper Risgård og Rasmus Würtz, storroser AGFs fans, som klappede fodboldpensionisterne fra banen.

AARHUS: AaB'erne Kasper Risgård og Rasmus Würtz blev, da de søndag spillede deres sidste prof-kamp for den nordjyske klub, klappet fra Ceres Arena af AGFs fans. Nu kvitterer begge fodboldpensionister med en buket storroser til de hvide fans - og en stor tak.

Det er ikke altid let at skulle afslutte et langt kapital i ens egen personlige historie. Heller ikke for to professionelle fodboldspillere, der ellers altid har været kendt som de hårdere nysere. Derfor var AaB'erne taknemmelige for den gestus, AGFs fans viste søndag.

- Tillykke til AGF med sejren. Fortjent I gik videre. Men jeg skylder en stor tak for jeres markering af både Risgårds og mit karrierestop! Stort også at blive anerkendt af modstanderfans. Det har altid været fedt at spille mod jer, så tak for kampene, skrev Rasmus Würtz på Twitter efter AGFs 2-0 sejr.

Rasmus Würtz er noteret for 487 kampe for AaB, mens Kasper Risgård opnåede 348 kampe for aalborgenserne, inden de sluttede deres karrierer søndag. Efter opgøret klappede de mange fans i hvide trøjer af Rasmus Würtz, mens Kasper Risgård blev klappet af banen i Aarhus, da han blev skiftet ud i opgøret.

- Jeg er ufattelig taknemmelig for den afsked, AGF-supporterne gav mig. Tænk, at alle rejste sig op og klappede. Det havde jeg i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, ville ske, da jeg jo hernede i Aarhus i mange år har været en af fjenderne. Det var virkelig rørende, siger Kasper Risgård til dagbladet B.T.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce