Annonce
Sport

Aakjær slog til i overtiden

Pokalopgøret mellem Brabrand og Skanderborg måtte i forlænget spilletid, før hjemmeholdet kunne booke billet til 2. runde. Takket være en gammel kending i gæsternes omklædningsrum.

Sidste sæson scorede Mathias Aakjær 10 gange for Skanderborgs nedrykkere fra 2. division Vest.

Annonce

Hen over sommeren er han imidlertid skiftet til Brabrand, og to scoringer i den forlængede spilletid sendte han i aftes sin tidligere klub ud af pokalturneringens første runde.

Brian Johansen bragte Brabrand foran allerede efter 11 minutter, men små 20 minutter før tid udlignede Alexander Baum for gæsterne på Engdalsvej, og så måtte de to hold ud i to gange 15 minutters ekstra arbejde. Her lignede det længe en straffesparkskonkurrence, men så dukkede Mathias Aakjær op to gange i midt i 2. halvleg af forlængelsen.

Sebastian Rydahls sene reducering for Skanderborg ændrede ikke på andet end slutresultatet, der blev 3-2. Den dobbelte målscorer Mathias Aakjær blev i øvrigt først skiftet ind halvvejs gennem det lange pokalopgør.

»Vi gemte ham lidt på bænken for, at han kunne være frisk, når kampen skulle afgøres, og det lykkedes. Han kom fra Skanderborg med en skade, og derfor er vi nødt til at passe lidt på ham,« forklarede den vindende træner, Tom Søjberg, der havde lavet flere udskiftninger på sit hold siden 1-1 premieren mod Kolding IF fredag aften i 2. division.

Det betød, at der var debut på Brabrand-holdet til Jacob Vase Jensen fra AGF U19, Frederik Holm Andersen fra Viborgs U19 og Lasse Post fra Dronningborg, og de spillede alle samtlige 120 minutter.

»Skanderborg fortjener ros, fordi de gjorde det godt og gjorde det svært for os. Det var en helt lige kamp, som kunne være gået begge veje,« vurderede Tom Søjberg, og fornemmelsen var den samme i gæsternes lejr:

»Langt hen ad vejen var det en jævnbyrdig affære set fra mit synspunkt. Vi kom tidligt bagud, men drengene skal have stor ros for, at de arbejdede sig flot tilbage. I omkampen slap vores kræfter efterhånden op, og Brabrand blev mere og mere toneangivende, men det var ærgerligt for os, at de skulle score to gange kort efter hinanden, for ellers kunne vi godt have trukket kampen ud i en straffesparkskonkurrence eller måske endda have scoret på en af vores omstillingsmuligheder. Alt i alt er jeg dog meget tilfreds med indsatsen af mit nye hold,« sagde gæsternes træner, Jan Vingaard, efter pokalexiten.

Skanderborg sæsondebuterer på lørdag i Danmarksserien ude mod FC Sønderborg, der bliver holdets eneste udekamp i Jylland i østpuljen, mens Mathias Aakjær og Brabrand skal en tur til FC Sydvest i 2. divisions 2. runde.

Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce