Annonce
Sport

Aalborg spiller sig i toppen af ligaen efter målorgie

Aalborg Håndbold vandt torsdag 36-29 over TTH Holstebro og ligger dermed nummer et i mændenes håndboldliga.

Aalborg Håndbold spillede sig torsdag aften helt i top i mændenes håndboldliga.

Holdet slog på udebane TTH Holstebro med 36-29, og sejren bringer nordjyderne op på førstepladsen i ligaen med 35 point efter 23 kampe.

Det er et point mere end GOG, der stryger ned på andenpladsen, men fynboerne har spillet to kampe færre end Aalborg.

TTH Holstebro ligger på tredjepladsen med 29 point efter 22 kampe.

De to bedste hold i grundspillet tager to point med videre til slutspillet, og det var derfor en nøglekamp for begge hold, da de løb på banen i Holstebro torsdag aften.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære, hvor ingen af holdene for alvor fik overtaget.

Først to tredjedele inde i halvlegen lykkedes det hjemmeholdet at skabe et lille hul, og TTH Holstebro bragte sig foran med tre mål.

Men Aalborg svarede hurtigt igen og scorede fire mål i træk.

Det var ikke målmændenes aften i Holstebro. Målene væltede ind i begge ender, og efter de første 30 minutter var der i alt scoret 36 mål. Stillingen var 19-17 i Aalborgs favør.

Anden halvleg startede på den værst tænkelige måde for Aalborg. Andreas Holst bragte gæsterne foran 22-17, men landede uheldigt efter skuddet og måtte hjælpes fra banen med det, der lignede en fibersprængning i baglåret.

Han kan dermed skrive sig på den efterhånden lange liste over skadede spillere i mændenes liga.

Dermed måtte landsholdsspilleren Henrik Mølgaard i højere grad i spil i angrebet for Aalborg og havde stor betydning for, at Aalborg langsomt fik bygget videre på føringen.

Sejren var også godt hjulpet på vej af norske Kristian Saeverås i Aalborg-målet, der fik langt bedre fat end i første halvleg.

Aalborg har tre kampe tilbage i slutspillet, mens TTH Holstebro stadig har fire kampe tilbage.

I torsdagens anden kamp i mændenes liga spillede Ribe-Esbjerg og Skanderborg uafgjort, 25-25, efter at Skanderborg førte med 14-9 ved pausen.

Skanderborg ligger efter kampen på femtepladsen i ligaen med 28 point, mens Ribe-Esbjerg er nummer otte med 19 point.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce