x
Annonce
Sport

Aalborg taber i Zagreb i tæt CL-gyser

Aalborg tabte 30-31 ude mod Zagreb i Champions League efter et drama, hvor kroaterne scorede i sidste sekund.

Aalborg Håndbold kunne endegyldigt have sikret fjerdepladsen i gruppe A i Champions League lørdag, men Aalborg snublede i Kroatien.

Annonce

Her vandt Zagreb opgøret 31-30 efter en dramatisk afslutning, hvor kroaterne sikrede sejren på et straffekast i kampens sidste aktion.

Aalborg havde med få sekunder tilbage udlignet til 30-30, men Henrik Møllgaard generede efterfølgende en kroatisk spiller, da denne fra midterlinjen ville sætte spillet i gang.

Det resulterede i rødt kort til Møllgaard og et straffekast til hjemmeholdet, som Zagreb udnyttede.

Dermed har Aalborg stadig 13 point i gruppe A.

Nordjyderne har for længst sikret en plads i ottendedelsfinalen, men spørgsmålet er, hvem der bliver modstander.

Fjerdepladsen i gruppen giver et møde i første knockoutrunde mod nummer fem i den anden gruppe, hvilket sandsynligvis vil blive en lidt nemmere opgave end at møde nummer fire.

Aalborg dyster mod Flensburg-Handewitt om fjerdepladsen, og Aalborg kan selv afgøre det hjemme mod Elverum 1. marts, fordi nordjyderne har slået tyskerne to gange, og begge hold mangler en kamp og har 13 point.

Aalborg var bagud 5-7 efter ti minutter, efter en indledning hvor det danske mesterhold var foran både 2-0 og 4-2.

Zagreb kom på 13-11, men Magnus Saugstrup udlignede til 13-13 med seks minutter igen.

På halvlegens sidste aktion havde Buster Juul muligheden for at udligne, men Aalborg-spilleren misbrugte muligheden på et straffekast, og dermed gik Zagreb til pause foran 16-15.

Generelt virkede opgaven ikke umulig i anden halvleg for Aalborg, der langt fra blev budt velkommen af en heksekedel i Kroatien. Men Aalborg fik aldrig overtaget i kampen.

Sebastian Barthold udlignede til 18-18, og med et kvarter igen var det stadig lige, da Janus Smarason med sin sjette scoring bombede Aalborg på 24-23.

I stedet for at øge føringen lukkede Aalborg hjemmeholdet ind igen, og så var Zagreb i stedet foran 27-25 med lidt under ti minutter igen.

Det var helt tæt fem minutter før tid, hvor Zagreb var foran med et enkelt mål, og med under to minutter igen udlignede Barthold til 29-29 på et straffekast.

Da Tobias Ellebæk til sidst sørgede for 30-30 lignede det en deler, men ved Møllgaards aktion endte det hele i hænderne på Zagreb.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce