Annonce
Aarhus

Aarhus Å: Så mange reddes fra druknedøden om året

Manglende afskærmning ved åen, betyder at Aarhus Brand må forbi 10 til15 gange om året for at samle folk, der er faldet i

»Byen og vandet smelter mere og mere sammen. Det skal vi lære at håndtere,« siger indsatsleder hos Aarhus Brandvæsen.

Annonce

I løbet af sidste weekend måtte Aarhus Brandvæsen redde to mennesker op af Aarhus Å.

Og den øvelse er brandmændene efterhånden ret rutinerede i at udføre. Statistikken fortæller nemlig, at brandvæsenet hvert år i gennemsnit redder 10 mennesker fra at drukne eller fryse ihjel enten i åen eller i havnen.

Og indsatsleder Christian Bandholm fra Aarhus Brandvæsen er sikker på, at å og havn vil give brandvæsenet endnu mere at lave i fremtiden.

»Aarhus er i en situation, hvor by og vand smelter sammen. Vi får et havnebad. Der arrangeres koncerter på pladsen ved Toldboden. Dokk1 er et virkeligt trækplaster. Det kan så let gå galt. For eksempel hvis børn leger fangeleg tæt på kanten,« siger Christian Bandholm.

Og i weekenden gik det så galt. Men heldigvis ikke så galt som det kunne være gået.

Manden, der faldt i åen ved Mindet, var heldig, at en koncert på spillestedet Train netop var slut. Og at der derfor var en del mennesker i nærheden, selv om uheldet skete så sent som 02.00.

En mand og en kvinde handlede resolut og fik en redningskrans i vandet.

Kvinden, der sent søndag aften faldt i vandet, var også heldig.

»Min kollega havde været nede ved Mindet søndag formiddag for at blive interviewet om den første redningsaktion. Derfor vidste han, hvor redningskransen sad, så han kunne kaste den ud med det samme,« siger Christian Bandholm.

Det er især her i julefrokost-tiden, at det går galt.

»Sådan en weekend kan der godt falde et par mennesker i vandet. Om sommeren er der dem, der springer i i kådhed. Men de kan ikke altid komme op selv,« siger Christian Bandholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce