Annonce
Aarhus

Aarhus åbner endelig igen: Tag ud og spis i weekenden

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt

Efter knap en måned med nedlukning og alt for store smittetal, kan vi endelig igen skimte lyset for enden af corona-tunnellen.

Fredag eftermiddag kunne borgmester Jacob Bundsgaard meddele, at smittetallet nu igen er nede på "bare" 26,9 smittede per 100.000 indbyggere, og dermed er der ikke længere grund til at holde byen lukket ned.

Gymnasieeleverne må igen komme i skole, og restauranterne må holde længere åbent.


Ikke mindst vores restauranter har for alvor lidt under de seneste ugers nedlukning, og de har nu mere end nogensinde før behov for vores opbakning.


Den glædelige nyhed faldt på dagen, hvor Aarhus egentlig skulle indlede Festugen, og med de nye tal in mente er der helt sikkert mange, der ærgrer sig over, at Bundsgaard for 14 dage siden aflyste festugen. Men den gang var der ikke andre muligheder, og med tanke på, hvor hurtigt smittetrykket kan stige, hvis vi ikke passer på, er det nok meget godt, at den ikke står på øl-telte og store koncerter i den næste uges tid.

Når det er sagt, så er smittetrykket så lavt, at det bestemt er på sin plads at opfordre østjyderne til igen at tage en tur til Aarhus. Butikslivet og ikke mindst vores restauranter har for alvor lidt under de seneste ugers nedlukning, og de har nu mere end nogensinde før behov for vores opbakning.

Derfor er der også al mulig grund til at bruge weekenden og de kommende uger til at spendere nogle af de opsparede corona-kroner til at spise en frokost eller en middag i byen. Naturligvis skal man huske rådene om afspritning og afstand, men gør man det, er der ikke nogen grund til at være bange. Tværtimod - det er bare med at komme afsted.

Da smitten for alvor igen brød ud i Aarhus, var en væsentlig del af årsagen en begravelse, hvor mange specielt fra det somaliske miljø deltog. De udløste helt berettiget kritik, og den blev fulgt op af en sønderlemmende en af slagsen, da endnu en begravelse beviste, at der tilsyneladende er en gruppe nydanskere, der ikke forstår, eller ikke vil efterleve kravene for at undgå smitte.

Men heldigvis tyder alt nu på, at de nævnte grupper har udvist samfundssind i de seneste uger og virkelig har ydet en stor indsats for at oplyse og hjælpe i de kredse, hvor det åbenbart har været svært at få budskabet ud. Det fortjener de stor ros for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce