Annonce
Aarhus

Aarhus Ø-beboer: - De lyttede ikke til os

Bestyrelsen i ejerforeningen i stjernearkitekt Bjarke Ingels bygning, AARhus på Aarhus Ø føler overhovedet ikke, at politikerne lytter til dem, når de tillader vindmøller på Aarhus Havn. Foto: Axel Schütt
Ejerforening i Aarhus Ø-ejendommen AARhus er skuffet over, at politikere ikke fulgte embedsmænds indstilling.

AARHUS: Kommer der vindmøller op på Aarhus Ø, vil det være et overgreb mod Aarhus, mod havnefronten og den masterplan, Aarhus Kommune har brugt 20 år og gigantiske summer på at føre ud i livet.

Det mener i hvert fald Ole Mikkelsen, der repræsenterer bestyrelsen i Ejerforeningen AARhus - stjernearkitekt Bjarke Ingels futuristiske byggeri på østsiden af Aarhus Ø.

Ejerforeningen har tidligere haft foretræde for Teknisk Udvalg, og har endvidere indsendt meningstilkendegivelse da teknisk udvalg i onsdags havde vindmøllerne på dagsordenen.

Annonce

Og det er en overrasket og skuffet Ole Mikkelsen, der må konstatere, at politikerne i det røde flertal slet ikke har lyttet. Hverken til de bekymrede borgere eller til embedsmændene i Teknik og Miljø.

- Da Teknik og Miljøs dygtige embedsmænd havde læst de mange bekymrede høringssvar, konkluderede de, at der ikke bør opstilles vindmøller på havnen, siger Ole Mikkelsen.

- Men det politiske flertal vil åbenbart hellere lytte til vindmølleindustriens lobbyister, tilføjer Ole Mikkelsen, der undrer sig over, at ingen har undersøgt, hvor alvorlige miljømæssige gener vindmøllerne vil afstedkomme.

Ensidig belysning

- Lobbyisterne påstår, at vindmøllerne ikke støjer. Det er en meget ensidig belysning. Jeg forstår ikke, at politikerne ikke søger mere viden, siger Ole Mikkelsen.

Det gør de faktisk også. Socialdemokraten Steen Bording Andersen siger, at der ikke bliver givet tilladelse til en eneste vindmølle, før forholdene er undersøgt grundigt.

- Det skal ikke være vindmølle-industrien, der står for undersøgelserne. Faktum er, at den foretager teoretiske beregninger, der ikke har meget med de virkelige forhold at gøre. Andre steder har det vist sig, at vindmøller viser sig at overskride grænseværdier, når de er sat op. Selv om beregningerne viste noget andet, siger Ole Mikkelsen.


Det virker som om de slet ikke har gjort sig klart på Rådhuspladsen, hvilken skade på byen, de er ved at forvolde

Ole Mikkelsen, repræsentant for ejerforeningen AARhus


En ting er støj. Noget andet er Aarhus Ø og masterplanen for havnefronten, der skulle skabe udsyn og sammenhæng mellem byen og bugten.

Samtidig skulle planen skabe en smuk ankomst til Aarhus fra havet. Passagerer på Molslinjens færger skulle kunne nyde synet af domkirken, Toldboden, Dokk1, Navitas og byens andre markante bygninger.

- Det bliver jo helt spoleret. Seks 200 m høje vindmøller på havnen vil hegne byen inde. Det virker som om de slet ikke har gjort sig klart på Rådhuspladsen, hvilken skade på byen, de er ved at forvolde. Det er ikke bæredygtigt, at man for at producere lidt grøn energi, generer tusindvis af borgere og vandaliserer vores smukke by og havnefront, siger Ole Mikkelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce