Annonce
Aarhus

Aarhus Ø-byggeri: Nicolinehus hitter i coronaens kølvand

Nicolinehus begynder at skyde op over terræn efter sommerferien og står færdigt om to år. Allerede nu er flere end 100 af projektets 180 ejerlejligheder solgt. I stueplan åbner Føtex den første dagligvarebutik på Aarhus Ø. Her kommer der også flere butikker, restauranter og en stor markedshal.
Salget af lejligheder i Nicolinehus, der står færdigt på Aarhus Ø om to år, går forrygende. Nu er flere end 100 af de 180 lejligheder solgt. Dyreste lejlighed indtil nu er solgt for 18 mio. kr.

AARHUS: Køberne skal vente et par år, før de kan flytte ind, men allerede nu er 103 af de i alt 180 ejerlejligheder i Nicolinehus på den store grund mellem Havnebadet og Lystbådehavnen på Aarhus Ø solgt.

Det er ejendomsselskabet Bricks A/S, der står bag byggeprojektet, der udover ejerlejligheder også kommer til at rumme 60 lejeboliger, en Føtex-butik, restauranter, caféer, fitnesscenter og en markedshal.

Bricks-direktør Martin Busk lægger ikke skjul på, at han begyndte at få nervøse trækninger, da coronakrisen i marts brød igennem og satte alt på stop.

Annonce

Dyreste salg: 18 mio. kr.

- Da tænkte vi vores. Men siden har det for Nicolinehus vedkommende udviklet sig meget positivt. I den seneste måned har vi solgt flere lejligheder end i nogen anden måned tidligere. Samlet har vi vel solgt 15-16 lejligheder den seneste måned, siger Martin Busk og fortsætter:

- Der er selvfølgelig tale om en ketchup-effekt efter en mere stille periode, men det giver mig en stor tro på, at vi vil kunne melde alt udsolgt inden indflytningen i 2022 – også fordi vi har en del salg i gang, der bare mangler de sidste detaljer, før de er endelige.

Lejlighederne ligger i prislejet fra 1,5 til i omegnen af 25 mio. kr. Den billigste er på 48 kvadratmeter. Foreløbig dyreste salg – 18 mio. kr. - er en lejlighed på toppen - i to plan og på 290 kvadratmeter foruden 228 kvadratmeter altan og terrasse.

Annonce

Den store markedshal

I stueplan kommer Nicolinehus til at rumme butikker, restauranter og en markedshal.

-Det hele er udlejet. Dels til Føtex, dels til en, der skal stå for driften af resten, siger Martin Busk, der endnu ikke kan fortælle detaljeret om markedshallens indhold.

- Men det bliver noget i stil med Torvehallerne i København. Med restauranter og caféer og butikker som for eksempel en fiskehandel, et vinotek og en kryddeributik.


Der er selvfølgelig tale om en ketchup-effekt efter en mere stille periode, men det giver mig en stor tro på, at vi vil kunne melde alt udsolgt inden indflytningen i 2022

Martin Busk, direktør Bricks A/S


Arbejdet på byggepladsen har været i gang længe under jorden. På den anden side af sommerferien går byggeriet for alvor i gang over terræn.

- Med kombinationen af mange forskellige butikstyper, markedshal, kontorlokaler, fitnesscenter, ejer- og lejeboliger bliver Nicolinehus et levende centrum i den nye bydel på Aarhus Ø, siger Bricks-direktøren.

Annonce

Mægler er dybt overrasket

Kristian Voldsgaard, der er ansvarlig indehaver i Danbolig Aarhus City, der står for salget af lejlighederne i Nicolinehus.

– Vi har lige fra begyndelsen oplevet en stor nysgerrighed og interesse for Nicolinehus, som jo er meget mere end blot et boligbyggeri, men jeg er dybt overrasket over, hvor godt det går med salget for tiden, når jeg tænker på, at alt stod stille i marts og april, siger han.

Nicolinehus

Nicolinehus ligger mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn.

Byggeriet på  40.000 kvadratmeter og  25.000 kvadratmeter kælder kommer til at indeholde:

180 ejerlejligheder

60 lejeboliger

Markedshal med cafeer og stande, der sælger mad og drikke

Første dagligvarebutik på Aarhus Ø: Føtex

Butikker og restauranter

Område med pool og sauna

2 etagers kælder med fitnesscenter og cirka 450 parkeringspladser.

Bar og restaurant på toppen

Cirka 6.000 kvm. kontor/erhverv fordelt på tre etager.

Bygherre: Nicolinehus A/S (Bricks A/S)

Arkitekt: Aart Architects

Rådgivende ingeniører: Rambøll

Landskabsarkitekt: Schønherr

Totalentreprenør: NCC.

Kristian Voldgaard peger på, at mange efterspørger et miljø, hvor boliger, forretninger og erhverv smelter sammen i en levende bydel og fremhæver, at det med Nicolinehus er lykkedes at trække linjer tilbage til midtbyens gamle karréer med de robuste røde teglsten.

– Der er ingen tvivl om, at den gennemførte stil og høje kvalitet i materialevalg kombineret med faciliteter som for eksempel store private altaner og taghaver tiltaler rigtig mange af de kommende beboere i Nicolinehus, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce