Annonce
Sport

Aarhus 1900-løber kvalificerer sig til VM

Andreas Martinsen, århusiansk hækkeløber, der godt kan lide at hoppe over hække.

Andreas Martinsen klarede søndag VM-kravet i 60 meter hækkeløb. Han ved dog endnu ikke, om han deltager ved VM i USA om en måned. Det må nemlig ikke forstyrre sæsonens helt store mål, OL.

Det virker ikke helt logisk, når man først hører det.

Annonce

En atlet har endelig kvalificeret sig til VM, men han ved ikke rigtig om han har tænkt sig at deltage.

Men sådan er det i atletik. Især i et OL-år.

De olympiske lege er en ledestjerne, som sætter kursen.

Og derfor ved hækkeløber Andreas Martinsen ikke, om han deltager ved inde-VM i Portland, USA, om en måned, på trods af, at han søndag var ovenud lykkelig for at klare kvalifikationskravet med tre hundrededele af et sekund.

»Jeg har det rigtig fedt lige nu over min tid. Det skal der ikke være tvivl om. Men jeg skal først lige have snakket med min træner omkring VM. Jeg har en træningslejr i Tyrkiet omkring samme tidspunkt som VM, så nu må vi se,« siger Andreas Martinsen fra Aarhus 1900.

Han satte tiden 7,69 sekunder på 60 meter hæk ved et stævne i Bærum, Norge, søndag. VM-kravet er 7,72 sekunder.

Andreas Martinsen regner med at snakke med sin træner Mikkel Larsen mandag, hvor de sammen træffer en beslutning.

Hækkeløberen var kun den anden dansker, der klarede kvalifikationskravet til VM. Den første er Sara Slott Petersen, og hun har forlængst meldt ud, at hun ikke tager til VM.

Begge er trænet af Mikkel Larsen.

»Sagen er, at VM ligger en halv måned senere end det plejer, og derfor kan man ikke bruge de samme træningsplaner. For Saras vedkommende har vi valgt, at vi ikke skulle eksperimentere med noget som helst i en OL-sæson, mens Andreas jo ikke har kvalificeret sig til OL endnu, så for hans vedkommende skal vi jo 'finde på noget'. Derfor kan det komme på tale, at han tager til VM,« forklarer Mikkel Larsen.

Men beslutningen er altså ikke truffet endnu. Hverken af den ene eller anden slags.

Uanset om Andreas Martinsen, der udendørs gør sig på 110 meter hæk, tager til VM eller ej, kan han bruge søndagens tid til meget.

»Det bekræfter mig i, at det virkelig går den rigtige vej. Det er en hurtig tid, jeg leverede,« siger Andreas Martinsen, der især glæder sig over, at han i vinterperioden har fået styrket et område, hvor han tidligere har hængt i bremsen.

»Jeg er normalt bedst oppe ad banen. Det plejer at være ved tredje-fjerde hæk at jeg virkelig får fart på sammenlignet med nogle af mine konkurrenter, der har fart på fra start. Så det er fedt at kunne levere en god start på 60 meter-banen. Jeg skal være godt selvfed hvis jeg tror, at jeg kan klare OL-kravet med en fesen start.«

Søndagens tid var samtidig en forbedring af Andreas Martinsens danske rekord på 0,04 sekunder. Og det lå måske ikke lige i luften.

»Han er kommet lidt skævt i gang med sæsonen og derfor er det rigtig fedt, at han nu kan tage noget selvtillid med ind i udendørssæsonen. Fysisk har han været, hvor han skulle være, men han har været svingende teknisk. Efter et godt løb og nogle halvskidte i træk, løb han i torsdags i Aarhus to rigtig gode løb og det gav tydeligvis selvtillid. Det giver tryghed at han nu kan sætte flueben ved, at vinterens mål er nået. Det var første skridt før kvalifikation til OL til sommer,« siger Mikkel Larsen.

Andreas Martinsen forventer at have truffet en beslutning mandag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce