Annonce
Erhverv

Aarhus-Aalborg 54 gange om ugen og bustur til Vejle: To nye ruter åbner

Fra Aarhus til Aalborg for 25 kroner. Sådan lyder et åbningstilbud fra århusianske Colour Tours. Arkivfoto: Scanpix

To nye busruter skyder op fra Aarhus, hvor du nu kan køre til Aalborg og Vejle for 25 kroner. Aarhus-Aalborg får 54 ugentlige afgange.

AARHUS: Tag bussen til Aalborg. For 25 kroner.

En ny busrute ser fredag dagens lys fra Aarhus til Aalborg med seks daglige afgange på hverdage og 12 afgange lørdag og søndag. Bag busruten står århusianske Colour Tours, som sætter ekstra trumf på lørdag 6. oktober, når selskabet åbner endnu en helt ny rute, nemlig Aarhus-Vejle.

Presse- og salgsleder Thomas Jensen fra Colour Tours siger til Stiften.dk, at alle afgange fra Aarhus mod de nye destinationer i nord og syd bliver fra Musikhuset. Åbningerne af de nye ruter sker under navnet på Pendulfart.dk, hvor der kan købes billetter.

- 25 kroner for en enkelt til Aalborg er et slagtilbud, som markerer åbningen af ruten. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at nu sker der noget nyt. De første 1000 billetter sælges til 25 kroner, hvorefter prisen til Aalborg er 80 kroner, siger Thomas Jensen.

Annonce

Selskab kører ikke fjernruter

Der er en del restriktioner på det danske marked for busser. Således må selskaber, der opererer mellem de større byer i landet i fast rutefart på de såkaldte fjernruter, ikke åbne ruter på kortere distancer som for eksempel Aarhus-Aalborg. Thomas Jensen fra Colour Tours oplyser, at selskabet ikke kommer i karambolage med disse regler.

- Vi opererer normalt ikke indenfor markedet med fjernruter. Vi er et selskab, der laver busrejser med blandt andet hotel. Men der findes et andet marked end fjernbusser. Det er det, vi dyrker nu, siger Thomas Jensen.

- Vi vil med de nye ruter til Aalborg og Vejle tilbyde, at folk kan tage af sted om morgenen - og så være i for eksempel Aarhus tre-seks timer alt efter behov - og så kan man køre tilbage til Aalborg. Sådan, som det var tilfældet med turene ned over grænsen i gamle dage, siger Thomas Jensen.

Bag Colour Tours står ifølge selskabsoplysningerne blandt andre Thomas Hintze, som i sin tid grundlagde Rød Billet-selskabet og idéen til samme. Det blev senere opkøbt af Flixbus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce