Annonce
Aarhus

Aarhus-akvarel er på vej hjem fra New Zealand

Sue Page kørte tilbage til butikken i Stratford, hvor hun købte det billede, hun står med her. Privatfoto
Kvinde fra New Zealand har sendt det gamle billede til Aarhus. Nu er det på vej.

AARHUS: Jørn Kejlstrup på Langenæs i Aarhus kan glæde sig over, at han snart modtager den akvarel fra New Zealand, han har ønsket. Sue Page, som fandt billedet fra 1935 i en butik i Stratford, sender billedet.

Kejlstrup har det særlige forhold til billedet, at det er malet af hans kones morfar, Peter Herløv fra Aarhus.

Akvarellen viser et parti fra Den Gamle By i Aarhus med et hus, som tidligere stod i Tværgade i Aarhus og et hus fra Mørups Plads i Aalborg. Det oplyser museumsinspektør Kitt Boding-Jensen, Den Gamle By.

Peter Herløv var fabriksinspektør og den første motorsagkyndige i Aarhus. Han boede i et hus i Mønsgade 30, og netop i det hus har Jørn Kejlstrup og hans kone boet i to år, umiddelbart efter at de blev gift.

- Huset findes ikke mere. Det hed Højbo og lå på toppen af Mønsgade ved siden af en mølle, og vi er interesseret i akvarellen med motivet fra Den Gamle By, netop fordi Peter Herløv har malet det, siger Jørn Kejlstrup.

Annonce

Tilbage til butikken

Kejlstrup fortæller, at Peter Herløv sejlede op ad Congo-floden med en adskilt dampmaskine, og på den tur malede han også akvareller. Nogle af de sorte personer i området er med.

- Min datter har en akvarel af den slags, og der er også en hos familie på Sjælland, siger Kejlstrup.

Sue Page, som sendte et foto af akvarellen til Århus Stiftstidende, har i øvrigt været i arbejde for avisen igen.

Hun har kørt tilbage til den butik i Stratford, New Zealand, hvor hun fandt akvarellen og har fået taget et foto, hvor hun står med akvarellen foran butikken.

- Jeg bor i New Plymouth og kørte turen på en halv times tid for at få taget billedet, fortæller hun og tilføjer, at billedet nu er sendt til Jørn Kejlstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce