Annonce
Aarhus

Aarhus-akvarel er på vej hjem fra New Zealand

Sue Page kørte tilbage til butikken i Stratford, hvor hun købte det billede, hun står med her. Privatfoto
Kvinde fra New Zealand har sendt det gamle billede til Aarhus. Nu er det på vej.
Annonce

AARHUS: Jørn Kejlstrup på Langenæs i Aarhus kan glæde sig over, at han snart modtager den akvarel fra New Zealand, han har ønsket. Sue Page, som fandt billedet fra 1935 i en butik i Stratford, sender billedet.

Kejlstrup har det særlige forhold til billedet, at det er malet af hans kones morfar, Peter Herløv fra Aarhus.

Akvarellen viser et parti fra Den Gamle By i Aarhus med et hus, som tidligere stod i Tværgade i Aarhus og et hus fra Mørups Plads i Aalborg. Det oplyser museumsinspektør Kitt Boding-Jensen, Den Gamle By.

Peter Herløv var fabriksinspektør og den første motorsagkyndige i Aarhus. Han boede i et hus i Mønsgade 30, og netop i det hus har Jørn Kejlstrup og hans kone boet i to år, umiddelbart efter at de blev gift.

- Huset findes ikke mere. Det hed Højbo og lå på toppen af Mønsgade ved siden af en mølle, og vi er interesseret i akvarellen med motivet fra Den Gamle By, netop fordi Peter Herløv har malet det, siger Jørn Kejlstrup.

Annonce

Tilbage til butikken

Kejlstrup fortæller, at Peter Herløv sejlede op ad Congo-floden med en adskilt dampmaskine, og på den tur malede han også akvareller. Nogle af de sorte personer i området er med.

- Min datter har en akvarel af den slags, og der er også en hos familie på Sjælland, siger Kejlstrup.

Sue Page, som sendte et foto af akvarellen til Århus Stiftstidende, har i øvrigt været i arbejde for avisen igen.

Hun har kørt tilbage til den butik i Stratford, New Zealand, hvor hun fandt akvarellen og har fået taget et foto, hvor hun står med akvarellen foran butikken.

- Jeg bor i New Plymouth og kørte turen på en halv times tid for at få taget billedet, fortæller hun og tilføjer, at billedet nu er sendt til Jørn Kejlstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce