Annonce
Kultur

Aarhus-arkitekt designer dug og løber til kronprinsesse Mary

Anne Qvist på besøg i Njord Gins bar på Northside Festival. Bag hende rerolerne, der er lavet af pap. Foto: Axel Schütt

Kronprinsesse Mary får gave af Njord Gin, som hun og kronprinsen besøgte i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Anne Qvist er en århusiansk arkitekt og designer med gode ideer.

Lige nu har hun opbygget nogle komfortable reoler af pap på Northside Festival, og for kort tid siden designede hun en dug og en løber i anledning af Kronprins Frederik og Marys besøg i Aarhus på grund af prinsen 50-års fødselsdag.

Dugen var lavet som en gave til kronprinsessen - da hendes mand fik så mange gaver - og den er netop blevet færdig hos Georg Jensen, så Mary kan få et eksemplar tilsendt. En særlig inskription i dugens ene ende fortæller, hvorfor den er skabt.

Ved samme lejlighed havde Anne Qvist designet en otte meter lang løber, det hele for virksomheden Njord Gin i Sydhavnen. Det sted besøgte det royale par på deres tur rundt i Aarhus.

- Det er en lyserød løber med gigantiske enebær, som bruges til at lave gin af, og den er produceret af Egetæpper. Samme motiv er på Georg Jensen Damask-dugen, som Mary får i gave, siger Anne Qvist.

Njord Gin

Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard har siden 2014 lavet og solgt Njord Gin. De fremstiller den i en nedlagt pumpestation på Sydhavnen i Aarhus.

Kronprinseparret på besøg hos Njord Gin. Bag dem ses løberen med enebær som motiv. Pr-foto
Annonce

Let reol

Til Njord Gins bar på Northside Festival har Anne Qvist designet barreoler fremstillet af pap.

- Det er fjerde gang, vi er med, og vores reoler var tidligere både tunge og uhandy, siger Troels Præst Andersen, der ejer Nord Gin i det gamle pumpehus på Kalkværksvej 2 i Sydhavnen sammen med Lars Toke Graugaard.

- Min opgave var at lave noget lettere. Det skulle selvfølgelig relatere til virksomheden, så jeg fandt på at bruge de papkasser, de leverer flasker med gin i, til reoler. De er både lette, funktionelle og passer til lejligheden, så nu er der kommet et møbel ud af kasserne, siger Anne Quist, der for tiden også er en del af indretningsprojekter hos Kvadrats hovedkontor i Ebeltoft og Normals hovedkvarter i Skanderborg.

Hun har værksted i Sydhavnen 7 i Aarhus.

Her er dugen, kronprinsesse Mary får i gave. Troels Præst Andersen, medejer af Njord Gin, skænker gin op. Foto: Hans Petersen
En tekst fortæller anledningen til dugen. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus-rådmand vil ikke anmelde avis for forbudte optagelser

Annonce