Annonce
Aarhus

Aarhus' bedste strand: Hver fjerde vælger Bellevue

Bellevue er populær i Aarhus. Hele 24 procent af de 3629, der på Stiften.dk har stemt om den bedste strand, har lagt deres stemme på Bellevue. Moesgård Strand og Ballehage ligger som nummer to og tre. Foto: Maja Svenningsen

3629 har stemt om, hvilken strand der er den bedste i Aarhus. Hver fjerde stemme faldt på Bellevue.

AARHUS: Aldrig har vi oplevet sådan en sommer!

Den sætning har man hørt sagt utallige gange de seneste måneder, hvor temperaturer og antal soltimer har været i den høje ende af den danske skala. Indtil videre har vi år haft hele 69 sommerdage, hvilket vil sige dage med temperaturer på 25 grader eller derover.

I den høje ende kan man ikke just kalde temperaturer og solstråler denne lørdag, hvor Stiften er taget ud for at tage pulsen på den strand i Aarhus, som I læsere mener, er den bedste af slagsen.

Annonce

Aarhus' bedste strand

På Stiften.dk spurgte vi 3. august, hvilken strand der er den bedste i Aarhus. 11. august havde 3629 stemt, og stemmerne fordeler sig således:


 • Bellevue - 24 procent
 • Moesgård Strand - 11 procent
 • Ballehage - 10 procent
 • Den Permanente - 9 procent
 • Ajstrup Strand - 8 procent
 • Risskov - 7 procent
 • Fløjstrup Strand - 5 procent
 • Skæring Strand - 4 procent
 • Norsminde Strand - 3 procent
 • Tangkrogen - 3 procent
 • Åkrogen - 3 procent
 • Havnebadet - 3 procent
 • Studstrup - 2 procent
 • Egå - 2 procent
 • Varna - 2 procent
 • Marselisborg Strand - 2 procent
 • Mariendal Strand - 2 procent
 • Blommehaven - 1 procent
Bellevue er populær i Aarhus. Hele 24 procent af de 3629, der på Stiften.dk har stemt om den bedste strand, har lagt deres stemme på Bellevue. Moesgård Strand og Ballehage ligger som nummer to og tre. Foto: Maja Svenningsen

Hver fjerde siger Bellevue

Hver fjerde af de 3629, der har deltaget i afstemningen på www.stiften.dk, er ikke i tvivl. Bellevue vinder titlen som Aarhus' bedste strand 2018.

Fra strandkanten har man på den ene side udkig til landskaberne på Djursland, og på den anden side ses kraner og enkelte højhuse bryde Aarhus' skyline. Mellem de mørke skyer kigger solen til tider frem, hvilket er nok til at trække hundeluftere, badegæster og legende børn mod vandet.

Her er der også lidt for enhver smag. Indenfor få hundrede meter findes legeplads, kiosk og toiletter, og Friluftsbadets Blå Flag fortæller, at badevandet er rent.

Det er da også det gode badevand, der får denne dags besøgende til at hælde til Bellevue. Stranden løber med titlen som den bedste i Aarhus på grund af det rene vand, dens badebroer og dens sandbund næsten uden sten og tang.

Bellevue er populær i Aarhus. Hele 24 procent af de 3629, der på Stiften.dk har stemt om den bedste strand, har lagt deres stemme på Bellevue. Moesgård Strand og Ballehage ligger som nummer to og tre. Foto: Maja Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce