Annonce
Aarhus

Aarhus' bedste strand: Hver fjerde vælger Bellevue

Bellevue er populær i Aarhus. Hele 24 procent af de 3629, der på Stiften.dk har stemt om den bedste strand, har lagt deres stemme på Bellevue. Moesgård Strand og Ballehage ligger som nummer to og tre. Foto: Maja Svenningsen

3629 har stemt om, hvilken strand der er den bedste i Aarhus. Hver fjerde stemme faldt på Bellevue.

AARHUS: Aldrig har vi oplevet sådan en sommer!

Den sætning har man hørt sagt utallige gange de seneste måneder, hvor temperaturer og antal soltimer har været i den høje ende af den danske skala. Indtil videre har vi år haft hele 69 sommerdage, hvilket vil sige dage med temperaturer på 25 grader eller derover.

I den høje ende kan man ikke just kalde temperaturer og solstråler denne lørdag, hvor Stiften er taget ud for at tage pulsen på den strand i Aarhus, som I læsere mener, er den bedste af slagsen.

Annonce

Aarhus' bedste strand

På Stiften.dk spurgte vi 3. august, hvilken strand der er den bedste i Aarhus. 11. august havde 3629 stemt, og stemmerne fordeler sig således:


 • Bellevue - 24 procent
 • Moesgård Strand - 11 procent
 • Ballehage - 10 procent
 • Den Permanente - 9 procent
 • Ajstrup Strand - 8 procent
 • Risskov - 7 procent
 • Fløjstrup Strand - 5 procent
 • Skæring Strand - 4 procent
 • Norsminde Strand - 3 procent
 • Tangkrogen - 3 procent
 • Åkrogen - 3 procent
 • Havnebadet - 3 procent
 • Studstrup - 2 procent
 • Egå - 2 procent
 • Varna - 2 procent
 • Marselisborg Strand - 2 procent
 • Mariendal Strand - 2 procent
 • Blommehaven - 1 procent
Bellevue er populær i Aarhus. Hele 24 procent af de 3629, der på Stiften.dk har stemt om den bedste strand, har lagt deres stemme på Bellevue. Moesgård Strand og Ballehage ligger som nummer to og tre. Foto: Maja Svenningsen

Hver fjerde siger Bellevue

Hver fjerde af de 3629, der har deltaget i afstemningen på www.stiften.dk, er ikke i tvivl. Bellevue vinder titlen som Aarhus' bedste strand 2018.

Fra strandkanten har man på den ene side udkig til landskaberne på Djursland, og på den anden side ses kraner og enkelte højhuse bryde Aarhus' skyline. Mellem de mørke skyer kigger solen til tider frem, hvilket er nok til at trække hundeluftere, badegæster og legende børn mod vandet.

Her er der også lidt for enhver smag. Indenfor få hundrede meter findes legeplads, kiosk og toiletter, og Friluftsbadets Blå Flag fortæller, at badevandet er rent.

Det er da også det gode badevand, der får denne dags besøgende til at hælde til Bellevue. Stranden løber med titlen som den bedste i Aarhus på grund af det rene vand, dens badebroer og dens sandbund næsten uden sten og tang.

Bellevue er populær i Aarhus. Hele 24 procent af de 3629, der på Stiften.dk har stemt om den bedste strand, har lagt deres stemme på Bellevue. Moesgård Strand og Ballehage ligger som nummer to og tre. Foto: Maja Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce