Annonce
Sport

Aarhus-bokser kan bringe sig selv i spil til en titelkamp

Enock Poulsen skal i ringen igen 18. januar i Nykøbing. Vinder han her, så udløser det formentlig en titelkamp. Foto: THOMAS SJØRUP/Ritzau Scanpix)

Enock Poulsen skal bokse sin 10. kamp som professionel ved et stævne i Nykøbing 18. januar. En ny sejr vil med al sandsynlighed give superletvægteren en titelkamp.

Boksning: Enock Poulsen er blevet en ombejlet herre på den internationale boksescene. Interessen for den århusianske bokser er vokset gevaldigt siden han i slutningen af november måned slog sin spanske modstander Kelvin Dotel i kanvassen og vandt på knockout. En sejr, der ikke blot sendte ham opad ranglisterne, men også har gjort ham interessant for de forskellige bokseforbund.

18. januar skal den 26-årige bokser igen i ringen, hvor han skal bokse ved et stævne i Nykøbing. Hvem han skal op imod i sin kamp nummer 10 er endnu uvist.

- Der er både interesse fra det europæisk bokseforbund EBU og det internationale bokseforbund IBF, hvor Enock i forvejen er junior verdensmester. IBF var ikke helt sikre på ham, men hans sejr over Dotel har virkelig vækket en interesse, siger træner Thomas Povlsen og understreger, at det er vigtigt for Enock Poulsen, at han kommer op mod en stærk international bokser, der kan sende ham længere opad ranglisterne.

Enock Poulsen indtager lige nu pladsen som nummer 78 på BoxRecs liste, men hans træner vurderer, at den 26-årige kan bringe sig selv i betragtning til en titelkamp, hvis han klarer den næste opgave i Nykøbing.

- Næste kamp bliver virkelig afgørende for Enock. Hvis han vinder der, så venter der altså en titelkamp, siger Thomas Povlsen.

Annonce

Hårdtslående type

Den 26-årige bokser får lov til at rejse hjem til Odense på en kort juleferie, men får et træningsprogram og en kostplan med i tasken fra sin træner. Optakten til den næste opgave er i fuld gang og inden årets udgang skal Enock Poulsen i gang med sparringen frem mod den kommende kamp.

- Jeg ved ikke, hvem jeg skal møde endnu, men jeg har hørt, at det måske kan blive en lidt mere hårdtslående type, så man kan se om jeg også kan modstå den type. Det er jo sjældent, at jeg bliver ramt i kampene, siger Enock Poulsen, der har det fint med at komme op mod forskellige typer i ringen.

Kampen i Nykøbing bliver den 10. kamp og det er hans håb, at endnu en sejr kan gøre ham interessant for bokserne i den øverste top af ranglisterne.

- Du kan komme i betragtning til en titelkamp efter den ottende kamp, men mange af bokserne i den øverste top har langt flere kampe og betragter ikke en som en stor udfordring. Det kan måske blive min fordel, at de undervurdere mig lige indtil vi står oppe i ringen, siger Enock Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce