Annonce
Sport

Aarhus-bokser klar til sin anden eksamen på kort tid

Frederik Hede Jensen bokser lørdag sin sjette kamp som professionel. Foto: Sauerland
Frederik Hede Jensen træder lørdag ind i ringen til sin sjette kamp som professionel, når Team Sauerland afvikler stævne i Forum Horsens.

BOKSNING: To eksamener på tre dage. Sådan er scenariet for 23-årige Frederik Hede Jensen. Torsdag skulle han overbevise sin lærer og censor om, at han havde fuldt styr på det politiske spil i forbindelse med sin uddannelse i administration på VIA University i Aarhus. Lørdag aften er det dog ikke snakketøjet, men rå muskelkraft og snilde, der skal sikre bokseren, at han også klare sin anden eksamen.

Den unge super fjervægter vender nemlig tilbage i ringen for Team Sauerland, når der lørdag aften bokses i Forum Horsens. Her møder Frederik Hede spanieren Ruben Garcia, der både aldersmæssigt og i antallet af kampe er mere erfaren end den unge bokser, der kommer fra Grindsted, men er bosat og træner i Aarhus.

Her har han i den seneste tid været en del af træner Thomas Povlsens boksekollektiv i Aarhus, der også huser Enock Poulsen, Jeppe Morell og Victor Ramon, der alle tre er i stand hos Danish Fight Night.

Det er anden kamp, hvor Thomas Povlsen tager plads i ringhjørnet og skal guide Frederik Hede frem mod ny succes.

- Jeg kendte Thomas fra tidligere, da jeg nåede at have ham lidt inden jeg stoppede som amatør. Da Michael Ørholst, som jeg har arbejdet med i mange år, fik muligheden for at tage et skridt op som træner, fandt jeg hurtigt ud af, at det ville være oplagt at gå over til Thomas, som har skabt mange flotte resultater som træner. Samtidig passede det rigtigt godt, fordi det var i Aarhus og inden for en radius af 1000 meter i forhold til min uddannelse og hvor jeg bor, fortæller Frederik Hede Jensen.

Elitebokserne holder til i samme lokaler Frederiksbjerg Athlet Klub, hvilket er et stort plus i bogen for den unge bokser, der sammen med en af de andre proffer, Enock Poulsen, træner et juniorhold.

- Jeg elsker at være tilbage i en forening, hvor der er en mere rolig atmosfære. Det er fedt at være tilbage et sted, hvor der er plads til motionisterne, som vil holde sig i form, de unge og så os professionelle. Det giver en rigtig fed stemning, som jeg elsker at være en del af, siger Frederik.

Det er de små ting, der er blevet ændret på i bokselokalet, fortæller den 23-årige. Den store forskel er, at der er blevet lagt en bedre plan for hans udvikling som bokser hos Sauerland.

- Sauerland har hele tiden været en del af det, men nu er der blevet lagt en større plan for, hvor vi vil hen og hvordan jeg kan udvikle mig. Det er blevet mere struktureret, men derudover er der ikke den forskel i de ting, som vi gerne vil opnå sammen. Ambitionen er, at jeg skal have nogle flere kampe, så jeg også kan blive ved med at udvikle mig som bokser, siger Frederik Hede.

Inden lørdagens kamp har han fem kampe som professionel med fire sejre og et enkelt nederlag. De første opgaver har dog givet en vis rutine og i takt med, at det er sket over de seneste to år, så er roen også blevet større oppe i ringen.

- Jeg er blevet mere rolig deroppe og er blevet bedre til at tage tingene som de kommer. Jeg stoler på den plan, der bliver lagt i teamet og tager den derfra. Den største forskel i forhold til mine første kampe er nok, at jeg er blevet bedre til at tage tempoet ned, fordi jeg ved, at jeg skal klare mig over flere omgange, lyder det fra super fjervægteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce