Annonce
Sport

Aarhus-bokser lader sig ikke imponere: Jeg er vant til at få de hårde kampe

Jeg har aldrig været bedre forberedt, lyder det fra Jeppe Morell inden lørdagens dyst mod hans modstander fra Montenegro. Foto: Jens Thaysen
Jeppe Morell skal lørdag aften bokse sin 13. kamp som professionel. Den 30-årige bokser valgte i efteråret at satse det hele på sin sport og det har han kunne mærke i forberedelserne til karrierens største opgave.

BOKSNING: De har to gange tidligere sparret mod hinanden i optakten til et vigtigt opgør i deres karriere. Turene til den italienske hovedstad Rom har været værdifulde for Jeppe Morell hver eneste gang. Alligevel var det som om tingene var forandret, da han og den tidligere italienske verdensmester Giovanni de Carolis havde taget den første runde i ringen, da århusianeren havde rykket forberedelserne til sin kommende kamp syd på.

I det korte intermezzo mellem omgangene kiggede de to boksere forundret på hinanden. Var træningsmakkeren fra Aarhus virkelig blevet så meget bedre siden sidst?

Svaret kom de efterfølgende dage i Italien, og var et ganske stort og rungende ja. Til sin egen store tilfredshed kunne den 30-årige bokser mærke, at valget om at kvitte sit daglige job og satse 100 procent på sin passion havde båret frugt. Jeppe Morell havde et fysisk overskud i ringen, ligesom det tekniske havde fået et hak op, hvilket den italienske vært også bemærkede.

- Giovanni og jeg kender hinanden fra de tidligere ture, men efter de første runder kiggede vi overrasket på hinanden. Jeg vidste ikke selv hvor meget jeg havde rykket mig i den seneste periode. Jeg havde godt kunne mærke det i nogle af mine sparringer derhjemme, men jeg var ikke helt sikker på, hvor godt det virkelig gik, fordi det var svært at bedømme deres niveau. Men i Rom var det som om at køre i en helt ny bil. Sparringen gik bedre og jeg havde så meget overskud, at jeg nød at bokse. Det var en fed følelse at have, fortæller Jeppe Morell.

Fokuseret på opgaven

Lørdag aften står han overfor Nikola Sjekloca fra Montenegro. En herre, der har 35 sejre i 41 kampe som professionel og er så højt placeret på flere verdensranglister, at en sejr over ham vil føre Morell tættere på nye store opgaver.

Den Aarhus-bosatte bokser lader sig dog ikke påvirke af det imponerende CV hos hans modstander. Han har måtte tage den hårde vej på det seneste og er vant til at blive dømt ude.

- Det påvirker mig ikke, at han ser god ud. Jeg er vant til at få de hårde kampe. Jeg har mødt en hård nyser hver eneste gang. Jeg har sparret mod en tidligere verdensmester. Jeg er vant til at bokse mod hårde modstandere. Jeg føler mig klar og velforberedt til denne opgave. Jeg kan ikke blive mere klar. Jeg har haft det bedste forløb i min karriere og jeg kan virkelig mærke, at jeg har taget springet og satset alt på min boksning. Det er både teknisk som fysisk, at jeg har rykket mig og mærket en stor udvikling, siger Morell og tilføjer, at han ikke bruger tid på det der kan ske, men det der skal ske i ringen lørdag aften.

- Jeg kigger ikke på pokalen, men holder fokus på min opgave og bliver i processen. Jeg vil gerne ind og diktere kampen og få den til at foregå på mine præmisser. Det vil man altid stræbe efter som bokser. Det skal gerne foregå i et højt tempo, for kampen er kun sat til otte omgange. Så der skal arbejdes hårdt og klogt. Der er ikke så meget at rafle om. Jeg er helt klar. Jeg føler mig mere klar og frisk i kroppen end normalt på det her tidspunkt, lyder det.

Jeppe Morell er en ud af tre boksere fra Aarhus, der skal i ringen lørdag aften i København. Udover ham skal Victor Ramon møde argentineren Ezequiel Gregores i super letvægt, mens Adel Younes får sin professionelle debut mod franskmanden Guillaume La Selva.

Alle tre Aarhus-boksere trænes til dagligt af Thomas Povlsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce