Annonce
Sport

Aarhus-bokser måtte bokse i lånt udstyr, da han skulle møde verdensmester i Rom

Jeppe Morell måtte indlede sin træningslejr i Rom uden sit udstyr. Foto: Jens Thaysen
Jeppe Morell har tilbragt den seneste uge i Rom for at forberede sig til sin kommende titelkamp. Opholdet i Italien har styrket den hårdtslående bokser, der har været tvunget til at hæve sit niveau for at matche sin sparringspartner Giovanni De Carolis, som er et af Italiens største boksenavne.

BOKSNING: Han var nødt til at tælle til ti, kigge en ekstra gang på bagagebåndet og overbevise sig selv om, at det ikke var tid til at gå i panik. Nøjagtigt ligesom, når han står oppe i ringen og skal finde vejen til sin modstanders ansigt og ramme det med næverne.

Jeppe Morell var netop landet i Roms lufthavn for at tage hul på et træningsophold mod en af de stærkeste boksere i hans vægtklasse, den tidligere verdensmester og nuværende internationale mester hos WBC Giovanni De Carolis. En bokser, der har samme status i sit hjemland, som Mikkel Kessler havde herhjemme, da han var på sit øverste niveau.

Morell manglede dog noget helt essentielt for at kunne gøre det, som Carolis og hans træner havde efterspurgt. Bagagen var nemlig ikke fulgt med til Italien, men var i stedet endt et helt andet sted i et helt andet land.

Hjelm, bokser, skridtbeskytter, tøj. Det hele var væk, og dagen efter skulle han træde op i ringen for at have sin første sparring.

- Jeg havde ingenting, så jeg var nødt til at ringe til Carolis. Han kunne godt tage hjelm og bokser med, men jeg var jo nødt til at tage hen i et supermarked og købe det grimmeste tøj overhovedet. Jeg gad ikke bruge penge på det, fortæller Morell, der også var nødt til at erstatte løbeturen med en times skyggeboksning på hotellet. Løbeskoene var også forsvundet med bagagen.

- Det var alt det, der ikke måtte ske, der skete lige der, siger Morell.

Annonce

Klogere for hver runde

Han fik dog skrabet udstyr sammen og trådte ind til sin første sparring mod italieneren, som han ikke kendte så godt igen. Det var nemlig Carolis og hans træner, der havde rettet henvendelse til Aarhus, fordi de manglede en højrefods-bokser til deres egne forberedelser.

- Da jeg første gang trådte ind i ringen, gik det op for mig, hvor god han i virkeligheden er. Jeg vidste godt, at han var tidligere verdensmester, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg virkelig skulle steppe op og gøre mig umage. Inden vores anden sparring valgte jeg derfor at prioritere min restitution og være helt klar. Jeg skulle ikke rende rundt og lege turist efter træning. Og der gik det virkelig godt. Jeg havde 10 gode runder, hvor jeg for alvor fik min boksning til at fungere og jeg fik stor ros fra både Carolis og hans træner, siger Jeppe Morell, der desuden kunne glæde sig over, at hans eget udstyr også var kommet til Rom efter et visit i Berlin.

- Jeg føler, at jeg har taget et skridt op hernede. Det er som om, at jeg er blevet bedre af at møde en bokser som ham. Det har tvunget mig til at rykke og jeg har virkelig lært noget om min boksning og mig selv. Hver gang jeg træder ind i ringen, bliver jeg bedre som bokser. Det er ikke teknisk sparring. Det er sparring for fuld blæs. Det bedste er, at jeg kan mærke, at jeg har niveauet til at være med og det har givet mig selvtillid, siger Morell.

Optimale forberedelser

Lørdag vender han tilbage til Aarhus og mandag eftermiddag tager han hul på første del af sparringen mod ukrainske Max Bursak, der kommer til byen for at give Morell det sidste skub før kampen mod finsk cubanske Dayron Lester om den baltiske titel hos IBF.

- Jeg har aldrig fået så god sparring, som jeg har op til den her kamp. Jeg har hørt, at ukraineren er en hård nyser, så det kan ikke komme på et bedre tidspunkt. Det er de optimale forberedelser, siger Morell og tilføjer, at de mange runder i Italien har vist ham, at det konditionelle også er på plads.

- Jeg har bokset i højt tempo i 10 omgang mod en mand, der har vundet verdensmesterskabet to gange. Det giver altså noget selvtillid, siger han.

Afbræk fra dagligdagen

For træner Thomas Povlsen var det vigtigt, at Morell fik et afbræk fra dagligdagen i hans forberedelser til den kommende titelkamp.

- Da de kontaktede os, blev vi hurtigt om, at det var en fantastisk mulighed, som vi skulle sige ja til. Jeg mente også, at det var godt for Jeppe at komme lidt væk, fordi det har været noget turbulent på det seneste i hans karriere. Han skulle bruge et friskt pust, noget ny energi og det har han virkelig fået. Det har været godt for ham. Man skal huske på, at Giovanni De Carolis er toppen af poppen dernede. Der er virkelig stor opmærksomhed omkring ham, også når han sparrer. Der er flere, som overvåger hans træninger, fortæller træneren.

Et billede, som Morell nikker genkendende til.

- Der har været tilskuere til vores sparring, ligesom der er en kampleder i ringen, som giver os vand mellem runderne. Det er noget helt andet end vi er vant til derhjemme, siger Morell.

Han gik 12 runder mod italieneren fredag eftermiddag og nåede dermed op på fire sparringer mod italieneren, der selv skal møde armenske Khoren Gevor, når han skal forsvare sit WBC-bælte.

Det er planen, at italieneren kommer til Aarhus, når han skal forberede sig til sin efterfølgende kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Højbjerg topper fortsat Badmintonligaen

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce