Annonce
Sport

Aarhus-bokser udpeget som udfordrer til titelkamp

Enock Poulsen og træner Thomas Povlsen er i fuld gang med forberedelserne til bokserens kommende titelkamp. Foto: Flemming Krogh
Enock Poulsen skal møde den ubesejrede franskmand Yazid Amghar i en kamp om EU-titlen i super letvægt i European Boxing Union.

BOKSNING: Enock Poulsen har mulighed for at træde op på den helt store scene i kamp nummer 11 som professionel. Den danske bokser har været helt suveræn i sine 10 første kampe som professionel og det har nu gjort ham til udfordrer til EU-titlen i super letvægt.

Her skal han møde den anden officielle udfordrer til titlen ved European Boxing Union, franskmanden Yazid Amghar. Den 29-årige bokser fra det nordlige Frankrig har bokset 12 kampe mere end Enock Poulsen, men er ligesom danskeren, ubesejret og har endda vundet 10 af kampene før tid.

- Det er en kæmpe mulighed. Mogens Palle ringede til mig i sidste uge og spurgte om jeg var interesseret i at bokse. Jeg tøvede ikke et sekund. Det er de her kampe, som jeg bokser for. Kommer jeg i god form, så skal jeg nok tage det bælte, siger Enock Poulsen og understreger, at han kommer på hårdt arbejde.

- Det er en af de bedste modstandere, som jeg har haft, men jeg gider ikke blive pakket ind. Jeg kan godt lide at komme ud og få de her store kampe. Prøve mig selv af. Han ligger nummer 12 i Europa lige nu og er ubesejret. Det er en stor mulighed og jeg håber vi kan komme til at bokse i Danmark, siger bokseren.

Enock Poulsen er oprindeligt fra Fyn, men er bosat i Aarhus, hvor han trænes af Thomas Povlsen. Her har han rykket sig betragteligt over de seneste år og kan han tage EU-titlen, så vil der for alvor være lukket op til de store kampe. EU-titlen giver ofte mulighed for en kamp om europamesterskabet i EBU, ligesom der vil blive åbnet op fra andre sider.

- Jeg skulle egentlig have bokset en anden kamp den 29. marts, men da Mogens ringede og jeg sagde ja, så blev den stoppet, siger Enock Poulsen.

Det er endnu ikke afgjort, hvor og hvornår titelkampen skal bokses. Der er deadline for forhandlinger og eventuelle purse offer, hvor boksepromotorer kan byde på ind på at arrangere kampen, 4. april.

Enock Poulsen ligger på nuværende tidspunkt nummer 69 på Boxrecs uofficielle verdensrangliste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce