Annonce
Aarhus

Aarhus boomer: Flere mennesker strømmer til byen - få forlader den

Akrivfoto: Claus Thorsted/Scanpix
Hvis man sammenligner, hvor mange der flytter til og fra de seks største byer, er der flest mennesker, som flytter til Aarhus - og bliver der. Anderledes ser det ud i andre byer.

AARHUS: Det er populært at flytte til Aarhus.

Det afslører tallene for, hvor mange der flyttede til byen mellem 2018 og 2019.

Her er det nemlig tydeligt, at der er flere, som flytter til byen, end der flytter væk fra byen, hvilket er en smule atypisk, hvis man ser på nogle af de fem andre store byer i Danmark.

Tre ud af de seks store byer i Danmark oplever nemlig et fald. Det betyder at flere som flytter derfra, end der flytter til.

En smule overraskende gælder samme scenarie også for hovedstaden. For selvom der flytter flere mennesker til København end til Aarhus, er der samtidig også flere, der flytter derfra i samme ombæring. Derfor oplever København ikke samme tilflytning af mennesker, som Danmarks jyske hovedstad.

Det såkaldte tilflytnings-overskud er derfor på 48 i Aarhus Kommune, imens Esbjerg og Randers eksempelvis oplever det modsatte - nemlig at væsentligt flere flytter derfra end til. Her er der et tilflytnings-underskud på henholdsvis 45 og 29.

Tallene i rapporten "6-bynøgletalsrapport for 2019" og det såkaldte tilflytnings-overskud er opgjort per 10.000 indbyggere og baserer sig på tal fra Danmarks Statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ligaens eneste sjællandske hold kommer på besøg: Århus er storfavoritter

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce