Annonce
Aarhus

Aarhus boomer: Flere mennesker strømmer til byen - få forlader den

Akrivfoto: Claus Thorsted/Scanpix
Hvis man sammenligner, hvor mange der flytter til og fra de seks største byer, er der flest mennesker, som flytter til Aarhus - og bliver der. Anderledes ser det ud i andre byer.

AARHUS: Det er populært at flytte til Aarhus.

Det afslører tallene for, hvor mange der flyttede til byen mellem 2018 og 2019.

Her er det nemlig tydeligt, at der er flere, som flytter til byen, end der flytter væk fra byen, hvilket er en smule atypisk, hvis man ser på nogle af de fem andre store byer i Danmark.

Tre ud af de seks store byer i Danmark oplever nemlig et fald. Det betyder at flere som flytter derfra, end der flytter til.

En smule overraskende gælder samme scenarie også for hovedstaden. For selvom der flytter flere mennesker til København end til Aarhus, er der samtidig også flere, der flytter derfra i samme ombæring. Derfor oplever København ikke samme tilflytning af mennesker, som Danmarks jyske hovedstad.

Det såkaldte tilflytnings-overskud er derfor på 48 i Aarhus Kommune, imens Esbjerg og Randers eksempelvis oplever det modsatte - nemlig at væsentligt flere flytter derfra end til. Her er der et tilflytnings-underskud på henholdsvis 45 og 29.

Tallene i rapporten "6-bynøgletalsrapport for 2019" og det såkaldte tilflytnings-overskud er opgjort per 10.000 indbyggere og baserer sig på tal fra Danmarks Statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce