Annonce
Aarhus

Aarhus-borgmester: - Nu bør den sidste tvivl være fjernet

Borgmester Jacob Bundsgaard kommenterer her dronning Margrethes budskab om ansvarlighed. Foto: Kim Haugaard
Borgmester Jacob Bundsgaard hører dronningens tale som en klar opfordring til alle om at skærpe opmærksomheden og følge myndighedernes råd. "Hvis man har været i tvivl, bør man ikke være det mere," siger han.

AARHUS: At dronningen vælger at tale til nationen understreger blot vigtigheden af, at alle danskere nu står sammen.

Det mener Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

Hvad tænker han om dronningens klare budskab om, at man ikke kan være bekendt ikke at følge henstillingerne og at "det er tankeløst og først og fremmest hensynsløst" ikke at følge myndighedernes henstillinger for at begrænse smitterisikoen?

- Jeg opfatter dronningens budskab som en opfordring til os alle om at skærpe opmærksomheden og følge myndighedernes opfordringer og krav. Dronningen understreger, at vi alle må stå sammen - men ikke for tæt - for at løse det, siger Jacob Bundsgaard, og uddyber:

- Det er meget tydeligt, at det er alvor nu, så vi har alle et ansvar for at gøre det rigtige og overholde de retningslinjer, der udstikkes. Den eneste måde vi kan komme igennem det og bekæmpe coronavirussen på er ved at efterleve de krav.

Annonce

Ikke mere tvivl

Borgmesteren vil ikke pege nogen specielt ud, men siger dog:

- Jeg tror, at nogle glemmer at tænke sig om. Måske er der unge, som ikke tror det berører dem, men de kan også bære smitten videre til andre generationer. Så det gælder om, at vi alle har en fælles opmærksomhed.

Stiften beskriver i en artikel, at flere værtshuse er lukkede, men en del også åbne. Hvad tænker du om det?

- Hvis nogen har været i tvivl om man skal gå på værtshus, så bør de ikke være det mere, lyder svaret med henvisning til, at myndighederne kræver alle værtshuse og cafeer lukkede fra onsdag.

Statsministerens nye krav om at man ikke må forsamles mere end 10 personer ad gangen for at begrænse smitterisikoen får også betydning for kommunen:

- Det er klart, at det også skærper opmærksomheden i kommunen om hvordan vi løser de kritiske situationer, hvor der kan være flere samlet i børnepasning og ældreplejen. Men det kan vi godt leve op til, for med den efterspørgsel, der er på børnepasning kan det godt lade sig gøre at passe børn i grupper på højest 10, siger borgmesteren.

Hvis flere skulle benytte sig af tilbuddet, og det dermed presser de fysiske rammer, er Aarhus Kommune klar til at håndtere dette ved at åbne flere afdelinger af dagtilbud og SFO.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce