Annonce
Aarhus

Aarhus-butik holder pant-uge og giver sort kaffe på Black Friday

Lakor holder sin egen pant-uge i uge 48. Foto/Grafik: Lakor
Det århusianske tøjfirma Lakor har valgt at lave sit eget alternativ til Black Friday.
Annonce

AARHUS: På hvert eneste af det århusianske tøjfirma Lakors produkter finder man et pantmærke af forskellige værdi. I uge 48 kan virksomhedens kunder gøre brug af deres pant, hvis de ønsker at skifte ud i garderoben og sende deres brugte tøj videre, så det kan blive genanvendt til nye kreationer fra det miljøbevidste tøjmærke.

Uge 48 er primært kendt for den store handelsdag Black Friday, men Aarhus-virksomheden Lakor vil gerne sætte fokus på noget helt andet end storforbrug i ugen op til og skaber sit eget alternativ til tilbudsræset.

- Tanken om, at vi i Danmark kunne få et genbrugssystem for tøj, på samme måde som vi har med flasker, er pirrende. Denne uge skal være med til at plante et lille frø for den tankegang, siger tøjdesigner Lasse Kornum fra Lakor.


Tanken om, at vi i Danmark kunne få et genbrugssystem for tøj, på samme måde som vi har med flasker, er pirrende.

Lasse Kornum


I ugen op til Black Friday vil virksomheden komme med eksemplar på hvordan deres pant-partnere forvandler det gamle indleverede Lakor-tøj til nye produkter. Samtidig vil butikken sælge et udvalg af re-designede pant-produkter, hvor alle penge går ubeskåret til Kirkens Korshærs velgørenhedsarbejde.

- Den overordnede pointe med uger er at vise hvordan dit gamle tøj stadig kan have værdi, selvom det er blevet gammelt. Der bliver brugt mange ressourcer på at lave et stykke tøj, uanset om tøjet er produceret bæredygtigt eller ej. Derfor er vores mål med ugen at give et godt bud på hvordan vi kan give vores tøj så lang levetid som muligt, ved at reparere det, re-designe det eller genbruge det, siger designeren.

På selve Black Friday dagen vil der blive budt på sort kaffe i stearinlysets skær. Gadernes butikker har nemlig valgt at slukke for lyset, for at illustrere, hvad der vil ske med de små butikker i sidegaderne, hvis tilbudsræset tager overhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Derfor skal du vaccineres mod corona: Det handler ikke kun om din egen sundhed

Aarhus

Voxpop: Vil du corona-vaccineres?

Aarhus

Massive protester og minister i krydsild: Stærk storm om mulig flytning af børn med kræft fra Skejby til København

Annonce