Annonce
Aarhus

Aarhus City Welcome for alle de nye i byen

Georgina Nemeth skal bo med sin mand, Peter Fazekas, og børnene Gemma, syv år, og Miron, fem år. De hilste på en af byens maskotter, der var inviteret til Aarhus City Welcome 2019. Foto: Flemming Krogh
For tredje gang blev Aarhus City Welcome afviklet. Omkring 800 nye indbyggere fra udlandet tog imod tilbuddet om en velkomstdag på Dokk1.

AARHUS: Der var balloner til de mindste, goodiebags og masser af kage, da omkring 800 udenlandske tilflyttere til Aarhus fik en varm velkomst. Det foregik på Dokk1, hvor Aarhus Kommune inviterede internationale tilflyttere til en dag, hvor de kunne lære nyt om dansk kultur.

- Vi vil give alle de nye mennesker mulighed for at møde vores by. Studerende, arbejdstagere og familier. Alle er velkomne i dag, lød det fra Lene Hartig Danielsen, Chef for Borgerservice.

Med et stort smil og et fast håndtryk var hun med til at tage imod den store skare af indbudte, som er ankommet til Aarhus i løbet af det seneste års tid.

Aarhus City Welcome blev afviklet for tredje gang og ligger i tråd med den integrationsstrategi, som byrådet lagde for nogle år siden.

Frivillige fra ReThink delte goodiebags ud til de 800 besøgende. Foto: Flemming Krogh

Lagkage for fællesskabet

Et stort kagebord var populært blandt gæsterne. Her fik man tre smagsprøver på kager, som var udvalgt til lejligheden. Drømmekage - for dine fremtidsdrømme i Aarhus, kransekage - en specialitet til nytårsaften, til en ny begyndelse og endelig lagkage med ‘lag der spiller sammen i fællesskab’.

- Nye fællesskaber er et kodeord for os. Derfor har vi inviteret en lang række af byens foreninger med i dag. Sportsforeninger, spejdere og madklubber. Mange er repræsenteret, lød det fra Lene Hartig Danielsen, som kunne opleve en stor interesse fra de nye borgere, der flittigt spurgte løs hos standene med alle foreningerne.

Mange familier deltog i dagen. En af dem var fra Ungarn.

- Det er dejligt at være i Aarhus. Jeg nyder den danske kultur, som er afslappet og mindre hektisk end andre kulturer, jeg har oplevet. Det minder om hollændernes måde at leve på, lød det fra Peter Fazakas, som rejste til Danmark med sin familie i august.

Annonce

Nyt med postevand

Familien stammer fra Ungarn men bor i Belgien, hvor Peter Fazakas er ansat på et universitet. I ét år har han fået til opgave at lave research på Aarhus Universitet. Familien på fire er rejst med nordpå.

- Vi har fået stillet en lejlighed til rådighed igennem universitet. Vores datter på syv år går på Aarhus International School i midtbyen, og vores søn på fem år har plads i en nærliggende børnehave. Det er helt perfekt, sagde Peter Fazakas, som ligesom alle de andre gæster modtog en goodiebag.

Her lå en velkomstavis, et par informationsfoldere om Aarhus, bolcher, en kuglepen, en billet til Den Gamle By og en drikkedunk. Især plastflasken gav de frivillige, som uddelte muleposerne, anledning til at få en snak med gæsterne.

- Mange ved ikke, hvad den skal bruges til. Vi forklarer dem, at man kan drikke vandet i hanerne i Danmark. Det er de færreste bekendt med, sagde én af de ihærdige pensionister og efterlønnere, der havde valgt at stille op for et korps af frivillige fra ReThink.

Kaffe og kage hører til en dansk velkomsttradition. Begge dele var der rigeligt af til velkomstdagen på Dokk1. Foto: Flemming Krogh
Byens foreninger stillede op til information og spørgsmål fra de nye borgere. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce