Annonce
Navne

Aarhus-danser: Jeg føler mig privilegeret

Den 36-årige Sofie Kruuse debuterer i dette års »Vild med Dans« som partner til fodboldlegenden Allan Simonsen. Hendes datter på otte var dog ikke meget for det i begyndelsen. »Hendes første kommentar var: Du skal ikke danse med andre end far. Men nu synes hun, det er meget sjovt«. Foto: Kim Haugaard

Trin. Sofie Kruuse er tilbage i rampelyset. Den tidligere Danmarksmester i latindans debuterer i »Vild med Dans«.

Dagens portræt: Sofie Kruuse bruger igen mange timer på dansegulvet. Det er små ti år siden, at den tidligere Danmarksmester i latindans sagde farvel til et liv, hvor dansen fyldte det meste af hverdagen. Men siden 19. august er trin og træning igen kommet til at spille en stor rolle i den 36-årige århusianers liv.
Nu træner hun med sin nye dansemakker, den tidligere fodboldspiller Allan Simonsen, som hun skal danne par med i denne sæson af »Vild med Dans«.
»Jeg danser ikke som for ti år siden, men det har jeg gjort op med. Det er min opgave at få min dansepartner til at blomstre op,« siger den sympatiske danser.
Annonce
På hjemmefronten danner hun par med sin tidligere dansepartner gennem mange år, René Brix.
Parret bor i Skæring og sammen har de tre børn på to, fire og otte år.
»Vi dansede sammen fra 1994, til vi stoppede i 2004. Men vi blev først kærester, da vi var holdt med at danse. Jeg havde prøvet at være kæreste med min tidligere dansepartner. Det, syntes jeg, var meget hårdt. Man kunne have haft et skænderi i træningslokalet, for to minutter efter at skulle danse smilende sammen på gulvet. Så det var jeg meget påpasselig med, da jeg fik partner nummer to,« fortæller Sofie Kruuse.
To blev hurtigt til tre, og Nikoline Elise kom til verden.
»Men det var jeg slet ikke utryg ved, for jeg vidste jo, at René var min bedste ven og samarbejdspartner,« siger Sofie Kruuse.
Siden kom Josefine Elise og Matilde Elise til.
»Med alle piger, har vi fået os en lille han-hvalp for at få lidt mere testosteron ind i familien,« griner danseren hjerteligt.

Pendlede til Aarhus

Men selv om den lille danser er blevet mor til tre, har hun ikke lagt dansen på hylden.
»Når man stifter familie, er det ikke så praktisk at have en danseskole, men jeg bruger alligevel dansen til mange ting,« fortæller Sofie Kruuse, der blandt andet underviser i dans på Idrætshøjskolen i Vejlby-Risskov.
Sofie Kruse kommer oprindeligt fra Åbybro nord for Aalborg. Men lige siden begyndelsen af sin karriere i 1993 har hun danset i Aarhus, også under gymnasietiden på Nørresundby Gymnasium og studiet til cand.mag. i medier og kommunikation på Aalborg Universitet.
»Jeg har altid haft behov for noget andet end dansen, og jeg har altid været vant til at proppe meget ind i min dagligdag,« fortæller hun.
Derfor var det også vigtigt for hende at tage en uddannelse og få noget at falde tilbage på, når dansekarrieren på et tidspunkt måtte indstilles.
Sofie Kruuse arbejdede på et tidspunkt som tv-tilrettelægger, men efter hendes anden barsel var det svært at få arbejde i branchen, og hun valgte i stedet at tage et vikariat som lærer på N. Kochs Skole.
»Jeg blev fuldstændigt ramt. Jeg syntes bare, at det var fantastisk og det føltes enormt rigtigt. Det er nok al den undervisning, jeg har fået igennem dansen, der har sat sine spor,« forklarer hun.
Sofie Kruuse er i dag fastansat på N. Kochs Skole, hvor også husbonden arbejder. De underviser også sammen i dans hos Stokkebroe Dans.
»Vi er meget sammen om tingene, så det er fedt, at vi kan arbejde så meget sammen og have så meget med dans sammen,« siger Sofie Kruuse og roser sin mand for, at han i den kommende tid har sagt ja til at trække det største læs på hjemmefronten.
»Jeg føler mig rigtig heldig, at jeg har haft nogle mennesker omkring mig, som har bakket mig op i de valg, jeg har truffet. Det giver mig en masse muligheder, og det er et privilegium,« siger debutanten i »Vild med Dans.«
Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Navne

Knud Vilby kæmper for verdens fattigste: En priviligeret opvækst forpligter

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Aarhus

Smittetallet brager igennem loftet: Ny rekord på landsplan og fortsat høj smitte i Aarhus

Annonce