Annonce
Aarhus

Aarhus-debutant får solide poster i Folketinget: - Jeg kan ikke få armene ned

Heidi Bank har fået en flyvende start som nyvalgt folketingsmedlem. Hun fik fingre i to vigtige hverv, da Venstre torsdag eftermiddag lavede konstitureringen af partigruppen med 43 medlemmer. Foto: Axel Schütt
Heidi Bank bliver Venstres boligordfører og formand for Folketingets ligestillingsudvalg. Partifællen Britt Bager, som er valgt på Djursland, siger farvel til den tunge post som politisk ordfører, og hun ser frem til at få mere tid til familien.

AARHUS: Heidi Bank fra Aarhus har trukket et par lange strå i kampen om posterne i Venstres folketingsgruppe.

Det nyvalgte folketingsmedlem med bopæl i Højbjerg bliver Venstres ny boligordfører, ligesom hun indtager partiets post som formand for ligestillingsudvalget.

- Jeg kan ikke få armene ned. De to poster svarer til mine ønsker, så jeg føler mig meget priviligeret. Jeg havde slet ikke forventet at få en udvalgsformandspost, men jeg vil knokle for at leve op til tilliden, understreger Heidi Bank.

Heidi Bank sidder også i Aarhus Byråd.

Den 47-årige politiker var debutant ved folketingsvalget i juni, da hun i Østjyllands Storkreds blev valgt for Venstre med 2.943 personlige stemmer.

Annonce

Jeg kan ikke få armene ned. De to poster svarer til mine ønsker, så jeg føler mig meget priviligeret.

Heidi Bank, folketingsmedlem

Hårdt for familielivet

Torsdag eftermiddag fordelte Venstre poster og ordførerskaber i folketingsgruppen på 43 politikere.

I maj 2018 blev Britt Bager partiets politiske ordfører, men Venstre-politikeren valgt på Djursland må nu nøjes med et hverv som kulturordfører.

- Det har været utroligt hårdt og lærerigt at være politisk ordfører. Men det er ingen hemmelighed, at det har været hårdt for min familie - især min lille dreng på fire år. Derfor har jeg haft et ønske om ikke at fortsætte. Det var mit største ønske at vende tilbage til kultur- og medieområdet. Derfor er jeg meget tilfreds, understreger Britt Bager.

I stedet er Jakob Ellemann-Jensen valgt til politisk ordfører.

Ved valget til folketinget var han den næststørste stemmesluger i Østjyllands Storkreds, kun overgået af Socialdemokratiets Nicolai Wammen

Ved torsdagens konstiturering i Venstre var der også en post til Aarhus-politikeren Fatma Øktem, der er udpeget til ligestillingsordfører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce