Annonce
Sport

Aarhus-dreng har tilbudt sig selv til Århus Håndbold

Frederik Krarup har tidligere spillet fem sæsoner i Århus Håndbold. Han rejste til Fredericia i sommeren 2017. Foto: Ole Nielsen
Frederik Krarup er klar til at trække sin gamle klubtrøje over hovedet, hvis klubben kan hjælpe ham i gang med en civil karriere ved siden af håndbold.
Annonce

HÅNDBOLD: Han var lidt af super substitut, da han senest spillede i klubben. Med sit lave tyngdepunkt og gode evne til at komme på kant, var Frederik Krarup ofte en mand, der blev sendt i spil, hvis Århus Håndbold havde svært ved at finde en vej gennem modstanderens forsvar. Specielt i sin sidste sæson satte den fintestærke playmaker sit præg på Erik Veje Rasmussens mandskab og gjorde antallet af minutter langt større end før.

I sommeren 2017 rykkede han karrieren videre til Fredericia HK, som han i den forgangne sæson var med til at spille op i ligaen. Klubben ville gerne have beholdt spilleren, men Krarup takkede pænt nej til tilbuddet, da den megen transporttid og rollen som nybagt far var svær at forene. Samtidig er den 26-årige håndboldspiller blevet færdig med en bachelor i erhvervsøkonomi og vil gerne have gang i en civil karriere ved siden af håndbold.

Frederik Krarup har hele tiden været bosat i Aarhus og derfor var det også nærliggende at stikke hovedet ud til sin gamle klub for at høre om de kunne bruge ham i truppen. Specielt i den kommende sæson, hvor holdet er ramt på bredden efter farvel til en lang række spillere.

- Jeg har været meget glad for min tid i Fredericia, hvor jeg føler, at jeg har rykket mig meget som håndboldspiller. Det tog dog meget tid at køre frem og tilbage, og efter jeg har stiftet familie, så er der bare kommet andre prioriteter i hverdagen, siger Frederik Krarup.

Annonce

Århus er første prioritet

Han føler, at han er blevet klogere på sig selv som håndboldspiller i Fredericia. Han ved, hvad han kan byde ind med og hvordan han skal gøre det.

- Der har været følere fra andre steder, men Århus Håndbold er min første prioritet, siger Frederik Krarup.

- Jeg føler, at der er en rolle på holdet, som jeg godt kan være med til at udfylde. Tidligere ville jeg gerne ud og vise mig selv frem, men for mig er det ikke vigtigt, at jeg laver syv otte mål pr kamp. Det er ligeså vigtigt, at jeg har anden eller tredjesidste hånd på den bold, der fører til et mål, siger Krarup.

I størstedelen af de to år i Fredericia var han et fast valg på playmakerposten. Kun en knæskade sendte ham ud af spil i efteråret og gjorde, at han først for alvor bankede på til spilletid i den sidste del af sæsonen. Knæet har det dog fint igen og håndboldspilleren vil rigtigt gerne tilbage til banen og vise, hvad det har givet ham at være væk fra Århus Håndbold, hvor han var en del af ligaholdet fra 2012 til 2017.

I Århus Håndbold vil man gerne have playmakeren tilbage. Sportschef Peter Bredal bekræfter, at klubben er i dialog med håndboldspilleren, der var en del af det hold, der vandt pokalturneringen tilbage i 2013.

- Vi er i dialog med Frederik om at kunne forene en civil karriere med at spille for klubben. Kan vi finde en løsning på det, så kunne det være rigtigt interessant, siger Peter Bredal.

I sin seneste sæson for Århus Håndbold, 2016-2017, scorede Frederik Krarup 52 mål i 26 kamp.

Århus Håndbold har op til den kommende sæson sagt farvel til Sebastian Henneberg, Mathias Møller, Jonas Langerhuus og Kristian Rammel, mens det kun er Jon Katballe, der er kommet til fra klubbens U18-hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce