Annonce
Sport

Aarhus-duatlet slutter sæsonen som nummer et på verdensranglisten

Søren Bystrup vandt i september måned Powerman Danmark i Vejle. Privatfoto

Søren Bystrup har haft sin hidtil bedste sæson med medaljer ved både EM og VM. Det har sendt ham op som nummer et på verdensranglisten.

Duatlon: Det har været et succesfuldt år for den århusianske duatlet Søren Bystrup Jacobsen. Århusianeren har vundet EM-sølv og hentet sin femte VM-bronzemedalje på langdistance, ligesom det blev til en sejr i Powerman Danmark i slutningen af september. En stribe af gode resultater, der har kastet så mange ranglistepoint af sig, at duatleten slutter sæsonen som nummer et på den internationale triatlon unions verdensrangliste.

Bystrup har tidligere indtaget førstepladsen på Powermans verdensrangliste for langdistanceresultater opnået i konkurrencer, der er arrangeret af Powerman koncernen. Placeringen på ITUs verdensrangliste betyder dog, at århusianeren nu er i front for både kort og langdistancefeltet med point udelukkende fra mesterskaber. Det er Bystrups to medaljer fra EM og VM, der sender ham foran franskmanden Benjamin Choquert med et enkelt point.

- Det har indtil nu været min karrieres bedste sæson med en medalje til både VM og EM. Min store drøm er fortsat at vinde et verdensmesterskab, og jeg ser særligt frem til næste sæson, hvor nogle af de vigtigste mesterskaber foregår på hjemmebane, siger Søren Bystrup.

Til næste år er Danmark vært ved både kortdistance VM og langdistance EM i duatlon i henholdsvis Odense og Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce