Annonce
Sport

Aarhus-duatlet slutter sæsonen som nummer et på verdensranglisten

Søren Bystrup vandt i september måned Powerman Danmark i Vejle. Privatfoto

Søren Bystrup har haft sin hidtil bedste sæson med medaljer ved både EM og VM. Det har sendt ham op som nummer et på verdensranglisten.

Duatlon: Det har været et succesfuldt år for den århusianske duatlet Søren Bystrup Jacobsen. Århusianeren har vundet EM-sølv og hentet sin femte VM-bronzemedalje på langdistance, ligesom det blev til en sejr i Powerman Danmark i slutningen af september. En stribe af gode resultater, der har kastet så mange ranglistepoint af sig, at duatleten slutter sæsonen som nummer et på den internationale triatlon unions verdensrangliste.

Bystrup har tidligere indtaget førstepladsen på Powermans verdensrangliste for langdistanceresultater opnået i konkurrencer, der er arrangeret af Powerman koncernen. Placeringen på ITUs verdensrangliste betyder dog, at århusianeren nu er i front for både kort og langdistancefeltet med point udelukkende fra mesterskaber. Det er Bystrups to medaljer fra EM og VM, der sender ham foran franskmanden Benjamin Choquert med et enkelt point.

- Det har indtil nu været min karrieres bedste sæson med en medalje til både VM og EM. Min store drøm er fortsat at vinde et verdensmesterskab, og jeg ser særligt frem til næste sæson, hvor nogle af de vigtigste mesterskaber foregår på hjemmebane, siger Søren Bystrup.

Til næste år er Danmark vært ved både kortdistance VM og langdistance EM i duatlon i henholdsvis Odense og Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce