Annonce
Aarhus

Aarhus-entreprenør er Danmarks største: Overskud på 553 millioner trods corona

Administrerende direktør Jesper Kristian Jacobsen og Per Aarsleff tumler med store elementer og byggerier og skal blandt andet for alvor i sving med Femern-projektet, og det giver tro på gode regnskabsår i fremtiden. Foto: Aarsleff
7200 medarbejdere verden over tæller Per Aarsleff A/S, der har hovedsæde ved Genvejen i Viby. Trods corona-bølger tjener virksomheden gode penge med mulighed for yderligere ekspansion.
Annonce

AARHUS: Den århusianske storentreprenør Per Aarsleff A/S ser stort på corona-krisen og kommer ud med rekordstort overskud.

Landets største entreprenør kan samtidig bryste sig af, at dets aktie er steget med en tredjedel det seneste år og nu står i godt kurs 300.

Ebit, der på nudansk er "resultat af primær drift" viser et overskud på 4,2 procent ud af en omsætning på små 13,3 milliarder kroner.  Det svarer til 553 millioner kroner.

Det sker på trods af, at omsætningen på toplinjen i det skæve regnskabsår 2019/20 i landets største entreprenørkoncern faldt med 1,2 procent til netop 13,3 mia. kr.


De store og flerårige projekter, som er i gang eller snart begynder, vores høje og langsigtede ordrebeholdning samt vores nuværende økonomiske situation betyder, at vi har et stærkt udgangspunkt

Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Per Aarsleff A/S


Efter et regnskabsår med rekordresultat er forventningerne til væksten i det nye regnskabsår nu store. Helt præcis fem procent, står der i regnskabet.

Administrerende direktør i Per Aarsleff Holding A/S, Jesper Kristian Jacobsen, ser store muligheder i fremtiden til trods for, at corona-krisen langt fra er slut.

- Trods den usikkerhed, som coronapandemien har ført med sig, er vi økonomisk kommet godt igennem regnskabsåret 2019/20 med en historisk høj bundlinje, en solid ordreindgang og en høj ordrebeholdning, siger Jesper Kristian Jacobsen.

- Og et er sikkert: De store og flerårige projekter, som er i gang eller snart begynder, vores høje og langsigtede ordrebeholdning samt vores nuværende økonomiske situation betyder, at vi har et stærkt udgangspunkt, siger han.

Annonce

Store byggerier i Aarhus og Femern i sigte

Aarsleffs topchef fremhæver i ledelsesrapporten til regnskabet, at koncernen i sit seneste regnskabsår har været præget af meget høj aktivitet i alle tre segmenter - nemlig byggeri og anlæg, rørteknik og fundering.

- Hvor havneudvidelser i de seneste år har fyldt meget i ordrebogen, ser vi nu høj aktivitet på de store byggerier i Aarhus og København samt på infrastrukturprojekter i Sverige og Norge, siger Jesper Kristian Jacobsen.

- Vi står desuden lige overfor at sætte gang i Femernprojektet, der i 2015-priser har en værdi for Aarsleff på 3,7 mia. kroner.

Annonce

Grøn omstilling må vente

I regnkabet står også, at koncernen blev indledt med et stort fokus på den grønne omstilling. Indsatsen blev dog sat på pause i løbet af foråret, da coronapandemien ramte.

- Den grønne omstilling er dog ikke blevet glemt, og vi fortsætter vores indsats senest med lanceringen af vores ECO Center, som er Aarsleff-koncernens bæredygtighedsinitiativ, skriver ledelsen i forbindelse med regnskabet.

7200 medarbejdere i Per Aarsleff

  • Aarsleff er Danmarks førende entreprenørkoncerner med hovedsæde i Aarhus - ved Genvejen på Hasselagervej. Aarsleff tæller 7200 medarbejdere i det århusianske moderselskab og datterselskaber over hele verden
  • Aarsleffs speciale er at udtænke, planlægge og gennemføre store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi og byggeri – fra projektering til aflevering. Med udgangspunkt i en stærk position i Danmark og Østersøregionen løser Aarsleff projekter i det meste af verden
  • Aarsleff er et aktieselskab. Omsætninger er på 13,3 milliarder kroner – heraf er 32 procent hentet i udlandet
  • Per Aarsleff etablerede virksomheden i 1946. Han døde i 2006. Store motorvejsprojekter i 1980erne var blandt andet med til for alvor at etablere den alsidige virksomhed

Om fremtiden skriver selskabet, at aktiviteten overordnet ikke forventes at blive væsentligt påvirket af coronapandemien.

- Men yderligere nedlukninger og restriktioner kan dog på visse markeder og i visse forretningsområder have en negativ effekt, vurderes det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce