Annonce
Debat

Aarhus er alt for hårdt ramt af vold: Vi vil have overvågning og flere betjente på gaderne

"Der går ikke en eneste uge uden, at der i byen sker noget voldsomt: Vanvidskørsler, kampe rundt i byen, indbrud, plyndring, overfald og narkohandel er dagligt læsestof", skriver Jannie Andersen. Arkivfoto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

DEBAT: Et af vanviddets ofre blev nu en politibetjent. Akkurat, som jeg skriver dette debatindlæg, skete der igen noget brutalt i Aarhus. Der går ikke en eneste uge uden, at der i byen sker noget voldsomt: Vanvidskørsler, kampe rundt i byen, indbrud, plyndring, overfald og narkohandel er dagligt læsestof.

"En kvinde banket ihjel af sin mand" eller "Kvinde på 79 år overfaldet ved højlys dag" er også læsning af voldelig karakter bragt for nylig.

De daglige nyheder i Aarhus trækker ikke megen smil. I hvert fald ikke hos mig! Nu sidder der læsere, som tænker, at det ikke er værre i Aarhus end i andre storbyer. Andre læsere mener endda at have hørt, at kriminaliteten er faldende. Her kommer nogle få tal fra Danmarks Statistik:

Annonce

Sidste år (2020) blev der i Aarhus begået otte manddrab, mens tallet for København var fem.

Antal sigtelser i voldsforbrydelser sidste år (2020) i København (hovedstadsområdet) var 2277 stk. I Aarhus var tallet 982 stk., trods der i Aarhus bor under en fjerdedel af, hvad der bor i København. Aarhus var altså, sidste år, dobbelt så voldskriminel som København i forhold til indbyggertallet.


Kære politikere: Stop nu med jeres fine byggerier og kulturelle tiltag, mens voldsomhederne i byen fortsætter, og borgerne flygter. Brug flere penge på mere ro og orden.


Min pointe med disse opslag fra Danmarks Statistik er, at det kan godt være, at antallet af anmeldelser er faldende, men det, der sker i Aarhus, er blevet af langt hårdere og grovere karakter. Desuden er antallet af anmeldelser altså kun faldet med tre procent fra 2019 til 2020, og mørketallene kender jo ingen.

Byens borgere skal ikke finde sig i volden mod sagesløse og mængden af kriminalitet. Jeg har mødt flere borgere, både af den ældre generation og børnefamilier, som er flyttet fra byen grundet ovenstående, eller som fortæller mig, at de påtænker en udflytning. Det kan vi altså ikke være bekendt.

Aarhus er for alle, som vil, og som kan: Ung som gammel, fattig som rig, sort som hvid. Aarhus er mulighedernes by. Hvorfor smider nogle de muligheder væk i idiotiske og uintelligente volds- eller kriminalitetshandlinger, som ødelægger deres eget liv, deres egne familier samt alt omkring dem?

En god mulighed for mere ro og orden må være mere politi på gaden, mere overvågning samt intens og massiv jagt af og efter de kriminelle. Det må der kunne findes midler og betjente til. Vi kan ikke bare lade dette vanvid fortsætte.

Kære politikere: Stop nu med jeres fine byggerier og kulturelle tiltag, mens voldsomhederne i byen fortsætter, og borgerne flygter. Brug flere penge på mere ro og orden. Lad Aarhus blive den mindst voldskriminelle storby i Danmark i stedet for den mest voldskriminelle - det er da et mål med værdi.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce