Annonce
Debat

Aarhus er en beskidt by: Det flyder med mundbind, og alt er, som det plejer

"På en almindelig gåtur lidt nord for Botanisk Have kan jeg nemt fylde en skraldepose med proteinflasker, cigaretskodder og cigaretpakker, pilleemballage, mundbind, gummihandsker, fastfoodkædernes indpakning og meget andet "godt"," skriver debattøren. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT:  Efter påbuddet om mundbind er århusianerne i stor stil – og i det meste af byen - begyndt at efterlade deres mundbind i bybilledet. På græsset, mundbind, i rabatten, mundbind, på asfalten, mundbind, i skraldespanden, ingen mundbind.

Det siger næsten sig selv, at det ville ske, for Aarhus er i forvejen en meget beskidt by. På en almindelig gåtur lidt nord for Botanisk Have kan jeg nemt fylde en skraldepose med proteinflasker, cigaretskodder og cigaretpakker, pilleemballage, mundbind, gummihandsker, fastfoodkædernes indpakning og meget andet "godt".

Det er egentlig ikke et nyt problem, mundbindene er bare endnu et produkt i mængden.

Måske det er på tide med en oplysningskampagne?


Det er på tide med et opgør med "som vi plejer", for grunden til, at vi står i den her situation – både, hvad angår de store ting og skraldet i gaderne – er, at vi ikke har modet til at ændre vores vaner.

Daniel Boysen


Vi snakker meget om, at vi skal lære noget af det, der sker lige nu; at naturen slår tilbage, fordi vi er overmodige eller dumdristige eller æder os gennem verden. Men det virker ikke til, at vi lærer noget. Vi kværner videre, som vi altid har gjort. Ja ja, vi gør det med afstand til hinanden, men vi belaster stadigvæk og i højere grad naturen og miljøet omkring os.

Vi vil gerne spise, som vi plejer, rejse, som vi plejer, smide vores affald, som vi plejer, handle, som vi plejer, gå på café, som vi plejer, overproducere, som vi plejer, og så videre.

Men det er på tide med et opgør med "som vi plejer", for grunden til, at vi står i den her situation – både, hvad angår de store ting og skraldet i gaderne – er, at vi ikke har modet til at ændre vores vaner.

Næste gang du overvejer at smide dit plastikmundbind i naturen, så lad være, der er masser af tomme skraldespande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce