Annonce
Erhverv For abonnenter

Aarhus er et godt sted at være for Danske Commodities

Henrik Lind satte gang i sit erhvervseventyr i 2004, da han forlod en stilling i Energi Danmark for at blive iværksætter. Det begyndte med et lejet skrivebord og en medarbejder i løntilskud. I dag tæller Danske Commodities 280 dedikerede medarbejdere - og Henrik Lind har været tilbage som direktør siden september på samme tid, som der igen kom gang i energipriserne - blandt andet på grund af en tidlig start på vinteren i Centraleuropa. - Det var et både spændende og udfordrende tidspunkt at vende tilbage på, siger han. Foto: Thomas Priskorn

Det århusianske handelshus, Danske Commodities, har fået ny energi, mener direktøren og stifteren Henrik Lind. For andet år vokser overskuddet - til 193 mio. kroner i 2016 - mens læren af annus horribilis i 2014 er ikke at vokse hurtigere, end virksomheden udvikler sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];