Annonce
Aarhus

Aarhus er klar: Flager for dronningen nu og fester næste år

Måske bliver det til en tur i karet, når Aarhus fejrer Dronning Margrethe næste år. Her kører majestæten rundt i Svendborg i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rund fødselsdag og regentjubilæum bliver slået sammen.

AARHUS: 16. april er en glædens dag, og der er flag over hele Aarhus og på bybusserne. Ikke alene åbner landets politikere samfundet yderligere. Dronning Margrethe har også fødselsdag - derfor skoven af Dannebrog.

Dronningen fylder 81 år i dag, og ligesom sidste år, da majestæten fyldte rundt, kan dagen ikke rigtig fejres på grund af coronaen.

Til gengæld har byen fortalt, at den vil fejre Dronning Margrethes fødselsdag med forsinkelse - næste år. Det kan give anledning til en ekstra stor fest, at dronningen næste år har 50 års jubilæum som regent. Det var 1972, hendes far, Kong Frederik IX, døde, og hun overtog tronen 14. januar i en alder af kun 31 år.

Annonce

Klar sidste år

Aarhus var parat til at fejre Dronning Margrethes 80 års fødselsdag i 2020, men det gik i vasken på grund af coronaen. Men Dronningen skal fejres, og det vil ske i 2022, har Aarhus Kommune besluttet.


Jeg glæder mig over, at vi allerede nu kan se frem til et festligt kongeligt besøg til 2022.

Jacob Bundsgaard


Hvornår de endelige datoer bliver, er endnu uvist, men borgmester Jacob Bundsgaard er tilfreds med udsigten til, at fejringen bliver mulig.

- Jeg glæder mig over, at vi allerede nu kan se frem til et festligt kongeligt besøg til 2022, hvor vi må regne med at have fået pandemien godt på afstand, så vi atter kan planlægge store forsamlinger og holde en flot og folkelig byfest for vores dronning, har borgmesteren tidligere sagt.

Annonce

To dage var planlagt

Aarhus var parat til at fejre Dronningen, der fyldte 80 år 16. april 2020, over to dage omkring grundlovsdag 5. juni.

Der skulle have været modtagelse under et sommertogt, tur i karet gennem byen og fejring i Mindeparken. På andendagen skulle fejringen være foregået i byens centrum.

Men næste år bliver det sikkert en helt anden fest.

Dronningens fest

Dronning Margrethe fyldte 80 år 16. april 2020. Men coronaen hindrede en større fest i Aarhus. Nu bliver det i 2022, hvor Dronningen også har 50 års jubilæum som regent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce