Annonce
Debat

Aarhus er med på vognen

Aarhus Universitet har fostret mange dygtige forskere og undervisere og er på vej til at blive det universitet, der har flest studerende i landet.

Annonce

Aarhus Universitet har fostret mange dygtige forskere og undervisere og er på vej til at blive det universitet, der har flest studerende i landet. Det sker, når en sammenlægning med Ingeniørhøjskolen går i hak i dette efterår.

Aarhus har et universitet med store ambitioner. Det sætter sit umiskendelige præg på byen ikke alene i kraft af de mange unge, der kommer hertil. Men også i kraft af de resultater, det viser. Det vækker international opmærksomhed og interesse.

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen har boet mange år i udlandet, og hans udsyn og ambitioner for stedet har sat sit præg på universitetet. Der er engagement og grøde på stedet. Der sker noget, og der er åbenhed. De højere læreanstalter har forstået, at den viden, der bliver udviklet, og de mange høje tanker, der bliver tænkt, skal være til gavn og glæde for hele befolkningen. Oplysningerne skal ud på en let forståelig måde.

Selv om mange af forskerne har tanker, som ligger langt uden for almindelige borgeres intellektuelle rækkevidde, så har de også en hverdag som alle andre. Livet skal leves, og de fleste af dem er lige så almindelige i hverdagens samtaler og samvær som så mange andre. Det kan være en fornøjelse at møde dem, fordi de bidrager med noget forståeligt på deres eget niveau og ofte med et glimt i øjet.

Aarhus Universitet kan være stolt over at have haft Lene Vestergaard Hau som en af sine studerende. I går hædrede universitetet hende med den oldnordiske titel æresalumne. Det er en hæder, som gives til en særlig fremtrædende elev - eller studerende, som det hedder på universitetet. Den 51-årige kvinde med opvækst i Vejle er en stjerne i sin verden og har bidraget med resultater, som nok er uforståelige for de fleste, men som kan bruges.

Nye måder at kommunikere på og nemmere måder at rejse på gør, at Lene Vestergaard Hau stadig har et tæt forhold til det universitet, hvor hun hentede sin viden. Det betyder, at Aarhus nu har en god connection - for at bruge et ord fra hendes verden - til Harvard University i Boston, USA.

Sådan bidrager Aarhus til at gøre verden klogere, og udlandet bidrager til at gøre Aarhus klogere.

Selv om det virker fjernt for mange, så har vi alle en interesse i, at det sker. Verden udvikler sig, og vi vil være med. Vi vil ikke sidde med hænderne over kors og se på, at andre kører forbi. Med Lene Vestergaard Hau er vi med på første klasse.

Der er sikkert flere af hendes slags på vej. Med det tempo, Aarhus Universitet har på, må der dukke flere store talenter op. Det glæder vi os til at overvære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce