Annonce
Debat

Aarhus er ramt af fortætning: Stem på yderpartierne, hvis du har fået nok af betonkanonen

"Aros vs Musikhusets barokhave - her var reel ingen borgerinddragelse - projektet var beskrevet som værende godkendt af et stort flertal i byrådet, men for god ordens skyld skulle den obligatoriske "borgerinddragelse" da lige afholdes", skriver Claus Vildrik. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: På det seneste er der set en markant drejning af flere partiers holdning til fortsat byfortætning og nedrivning af eksisterende villakvarterer. Tilmed er landets planteskoler sat i højt gear for at kunne levere for de 75 millioner kroner, som Aarhus Byråd nu har fundet frem til en grøn forskønnelse af vor by.

Men er det blot valgløfter, politikerne desperat strør om sig for at opnå endnu en periode i byrådssalen, eller er det vitterligt en erkendelse af, at nu har borgerne fået nok af betonkanonen anført af borgmesterpartiet gennem nu 10 år?

Det er ikke nogen hemmelighed, at borgerne har fået nok af ikke at blive hørt - ja, nærmest negligeret gang på gang - i forsøget på at få deres indsigelser frem. Tusindvis af borgere har sendt indsigelser på følgende projekter, og fællesrådene har tillige forsøgt at råbe politikerne forgæves op:

Annonce

Christiansbjerg, 10 huse vs. 225 lejligheder - resultat 211 lejligheder efter den obligatoriske fem procents-reduktion. Et nærmest samstemmende Aarhus Byråd stemte dette forslag igennem til stor bekymring for områdets beboere.

Risskov-projekterne ved Grenåvej/Agerbæksvej. Et nærmest samstemmende Aarhus Byråd stemte dette forslag igennem. SF meldte dog fra på det ene. Her var en massiv modstand mod projekterne, men igen blev den obligatoriske fem procents-reduktion anvendt.

Nu er kommunalvalget lige op over, og det bliver ualmindeligt spændende at se, om borgerne denne gang har fået nok af politikere, der gang på gang tilsidesatte borgernes indsigelser og derved stemmer anderledes.

Kongelunden - nej til fældning af fredede træer - her har borgmesterpartiet i al hemmelighed for borgere og byrådet haft en ansøgning inde ved fredningsrådet for at få lov til at fælde et større areal til et nyt stadion. Ansøgningen slog heldigvis fejl, men borgerne var mildest talt ikke begejstrede for denne manglende borgerinddragelse. Borgmesterpartiet erklærede dog borgerinddragelse, men lad os nu se - som borgere er vi før blevet forbigået.

Aros vs Musikhusets barokhave - her var reel ingen borgerinddragelse - projektet var beskrevet som værende godkendt af et stort flertal i byrådet, men for god ordens skyld skulle den obligatoriske "borgerinddragelse" da lige afholdes.

Fællesrådets kamp i Kolt-Hasselager. Fællesrådet har gjort en fin indsats for at lave en helhedsplan for deres by, og nu bliver det op til det nye byråds politikere at stemme om projektet, som forhåbentlig falder ud til fordel for områdets borgere. Indtil videre har kommunen ikke været lydhøre overfor områdets beboere.

Nu er kommunalvalget lige op over, og det bliver ualmindeligt spændende at se, om borgerne denne gang har fået nok af politikere, der gang på gang tilsidesatte borgernes indsigelser og derved stemmer anderledes - på for eksempel yderpartierne. Som borgere har vi i hvert ifald krav på fremover at blive hørt af byrådets politikere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Tak fra Fredberg til Winther: Du har haft mod til at sige din mening, selvom det gav tæsk

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Annonce