Annonce
Debat

Aarhus ER smilets by, og det sælger billetter!

Også kronprinsen kom forbi og ... var tydeligt både glad og stolt over at være en del af ?vores? arrangement.

I sidste uge cyklede jeg en tur gennem byen iført min blå World Sailing Championship frivillig t-shirt. Nok er jeg af natur smilende, men aldrig har jeg modtaget så mange hilsner, vink og glade øjne retur, som om alle, jeg passerede på min vej, var mine bedste venner eller nærmeste familie. Jeg blev så glad! For smilene var ægte, og ikke min fortjeneste, men fordi min 'CREW' t-shirt gjorde mig til en del af noget, der var mange gange større end mig selv og ikke blot et resultat af mit spontane smil.

I 14 dage har Aarhus været vært for den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord. Med overvældende succes lige fra det sportslige til det folkelige, til det politiske og det kommercielle. Jeg oplevede mesterskaberne igennem de potente kamaralinser, som fotografer fra 90 nationer stillede skarpt med til lands, til vands og fra luften. Smilene undgik ikke deres opmærksomhed, og smittede af på alt, hvad de har delt med resten af verden uden behov for blødgørende filter. Byens smil har solgt Aarhus som en lokation, der både har den professionelle opsætning, faciliteterne og ikke mindst den altafgørende folkelige opbakning til at være vært for globale events i klasse 1. Præsidenten for den Internationale Olympiske Komité udtaler officielt, at vi er klar til OL - større kan det vist ikke blive!

En af genialiteterne bag de kollektive smil var, at vi alle var en del af et 'crew'. Altså ikke bare en flok praktiske håndlangere, der fik stukket opgaver ud. Vi var et hold, som oplevede et fælles ansvar for at give vores gæster den bedste oplevelse. Vi var samlet om en sag og båret af en lyst til at være aktivt medskabende. En formulering, som jeg har tyvstjålet fra en af byens markante ildsjæle, som har været med til at forankre dette som en del af Aarhus' DNA.

Også kronprinsen kom forbi og smilede lige så glad som alle andre, selvom han ramte den eneste dag med silende regn, og hans smil var ikke iscenesat eller til ære for fotograferne. Den royale gæst var tydeligt både glad og stolt over at være en del af 'vores' arrangement.

Da festen var slut, fik jeg ikke bare smil, men også krammere fra franske Celine, tyske Tobias, japanske Ming, græske Nikos, britiske Richard - et par gange lidt akavet, når man ikke har sin kindkys-kultur helt opdateret, og ved om det er to eller tre kys - eller bare et knus, der skal gives igen på. (Note: Vi skal have en kindkys-guide med i opdateringen af frivillighedshåndbogen!)

Så hvad er det, vi kan? Jeg er fuldstændig overbevist om, at byens smil er det, som gør os unikke. Et smil er et universelt sprog, som ikke kan opfindes, kopieres eller tages fra os. Heller ikke selvom Smilets By officielt blev erstattet med et mere internationalt brand for nogle år siden. Aarhus' smil sælger billetter, for det går på tværs af kulturer, nationaliteter, politik og religion. Oge t smil kan ikke fakes, det skal komme fra hjertet og maven, hvis det skal virke.

Så hvad vil vi bruge smilet til nu?

Smilene undgik ikke deres opmærksomhed, og smittede af på alt, hvad de har delt med resten af verden uden behov for blødgørende filter. Byens smil har solgt Aarhus som en lokation, der både har den professionelle opsætning, faciliteterne og ikke mindst den altafgørende folkelige opbakning til at være vært for globale events i klasse 1.

Susanne Hoeck, journalist
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce