Annonce
Aarhus

Aarhus er stadig førende musikby: Millioner til tre spillesteder

Spillestedet Train har ofte skabt glæde hos koncertgæster som her ved en koncert med Minds of 99. Statens Kunstfond udpegede onsdag Train som et af tre spillestedet i Aarhus, der får økonomisk støtte frem til 2024. Foto: Kim Haugaard
Statens Kunstfond udpegede onsdag de tre spillesteder, der fortsat modtager støtte i Aarhus. Atlas er dog fravalgt.

AARHUS: Statens Kunstfond udpegede onsdag de 19 spillesteder, der frem til 2024 kan kalde sig regionale spillesteder. Tre af dem ligger i Aarhus, og det drejer sig om VoxHall, Radar og Train.

- Det er en flot anerkendelse af Aarhus som musikby. Det har stor betydning for musikmiljøet og for publikum, der kan se frem til flere spændende oplevelser. 2022 skal være musikkens år i Aarhus, og med tre regionale spillesteder har vi fortsat et godt afsæt for det arbejde, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Aarhus fastholder sin position som Danmarks førende musikby. Ingen anden by i Danmark har så mange regionale spillesteder som den jyske hovedstad.

Også hos Radar er der glæde:

- Vi har de seneste år oplevet en stigende interesse for vores koncerter, hvilket vidner om en sund musikalsk nysgerrighed blandt det aarhusianske musikpublikum. Den glæder vi os til kunne forsætte med at udvikle. Radar er blandt de mindste venues i Aarhus, og med det følger et stort ansvar overfor de nye musikere og de eksperimenterende genrer, som passer ind i de intime og fleksible rammer, som Radar har, siger spillestedsleder Mia Holm i en pressemeddelelse.

Annonce

Træls - på godt jysk

De tre spillesteder modtager tilsammen 4,5 millioner kroner i statsstøtte sammen med titlen som regionalt spillested. Det er 600.000 kr. mindre end tidligere.

Train modtager fremover 2 mio. kroner, hvilket er 600.000 mere end tidligere, Radar fastholder sit tilskud på 1,5 mio. kroner, mens Fonden VoxHall får reduceret sit tilskud fra 2,2 millioner kroner til en mio. kroner. Tilskuddet gives alene til at videreføre Fonden VoxHall-delen som regionalt spillested. Atlas-delen med særlige forpligtelser over for smalle genrer bortfalder som en særskilt del af det regionale spillested.

- Fonden VoxHall med scenerne Atlas og VoxHall er blevet tilgodeset, men støtten er væsentligt lavere end i den forgangne periode - og er øremærket VoxHall-scenen. Dermed går jazzen, folkemusikken og verdensmusikken i Aarhus en uvis fremtid i møde, for det er disse genrer, der indtil nu er blevet præsenteret på Atlas, lyder det fra daglig leder Tom Fjerderholt i en pressemeddelelse.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad:

- Det på godt jysk træls, at det samlede tilskud falder, og at Atlas på denne måde rammes. Jeg synes, at Atlas bidrager til bredden i de musikalske tilbud i Aarhus. Jeg håber, at der fortsat bliver gode tilbud indenfor de genrer, som Atlas har præsenteret for publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce