Annonce
Aarhus

Aarhus får Danmarks højeste hus

Det er her på de yderste af Aarhus Ø det nye højhus ved Lighthouse skal opføres. Foto: Axel Schütt

Lokalt konsortium vinder retten til at bygge det høje Lighthouse yderst på Aarhus Ø.

AARHUS: Det bliver det lokale konsortium Anpartsselskabet Lighthouse United med investor Claus Hommelhoff og boligudvikler Rune Kilden, begge Aarhus, i spidsen samt arkitektfirmaet 3XN, med hovedsæde i Aarhus, ved tegnebordet, der vinder konkurrencen om at bygge det høje hus yderst på Aarhus Ø.

Det besluttede et enigt Aarhus Byråd på den lukkede del af byrådsmødet onsdag aften, erfarer avisen.

Stiftstidende erfarer, at højhuset bliver på 128 meter og dermed Danmarks højeste hus. Det får offentlig adgang i form af en restaurant og et udkiksplatform. Dermed vil alle interesserede kunne komme ind og nyde udsigten fra Danmarks til den tid højeste hus. Det i dag højeste hus i landet er Herlev Sygehus på 120 meter.

Det vindende konsortium vil torsdag kl. 11 præsentere planerne over for pressen sammen med borgmester Jacob Bundsgaard og teknisk rådmand Kristian Würtz. Derfor kunne Stiften onsdag aften ikke få officielle oplysninger om valget af konsortium eller få billeder af det.

SE billederne her

Kommunen har udbudt grunden til 192,5 mio. kroner med krav om at der bygges minimum 35.000 kvadratmeter. Grunden er dermed blevet en del billigere end de 270 mio. kr. den blev udbudt til af kommunen i 2007 - før finanskrisen.

Også dengang vandt Claus Hommelhoff retten til højhusgrunden og havde forkøbsret på den indtil 2013. Planen var at opføre et hus på 142 meter, også med 3XN som arkitekt, men Hommelhoff droppede byggeriet i 2013 på grund af problemer med den bløde undergrund.

Men nu er han og konsortiet altså tilbage igen med et lidt lavere hus, der alligevel bliver landets højeste.

Læs mere om projektet torsdag middag på stiften.dk og i avisen fredag.

Husk du kan følge med på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus, hvor vi samler alt om byens udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Nedlukning truer: Coronaen spreder sig på Djursland

Annonce