Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Aarhus får de første moderne sporvogne

Letbane: En historisk aftale. Det er den helt rette betegnelse for det dokument, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og transportminister Henrik Dam Kristensen forleden underskrev. Aarhus får dermed Danmarks første letbane.

I november præcis for 40 år siden blev sporvognsdriften indstillet i Aarhus, men med aftalen om at oprette et fælles anlægsselskab kan vi fejre, at Aarhus som den første danske by får glæde af den moderne sporvogn, letbanen.

Jeg er helt overbevist om, at letbanen vil give den kollektive trafik i Aarhus-området et gevaldigt løft – og den vil udgøre rygraden i et moderne Aarhus præget af dynamik og bevægelse. Etableringen af landets første letbane er dermed også et vigtigt element i byens vækststrategi.

Annonce

Den nye letbane vil skabe et helt nyt sammenhængende regionalt transportsystem, som vil binde Aarhus-områdets to nuværende nærbaner, Odderbanen og Grenåbanen, sammen.

Samtidig rummer letbane-projektet en 12 kilometer lang ny letbanestrækning fra Aarhus H. via det nye boligområde i Lisbjerg til Lystrup – og på denne del vil den tilbyde en fremragende trafikbetjening af de mange tusinde mennesker, som dagligt har deres liv og arbejde på universitetet, VIA University College, sygehuset, Vestas og de mange andre uddannelsesinstitutioner og virksomheder langs Nørrebrogade og Randersvej.

Etableringen af Danmarks første letbane i Aarhus er et klart signal om, at den kollektive transport skal spille en større rolle i fremtiden.

Derfor er det helt afgørende, at der er et kollektivt trafiknet, som forbinder de større omegnskommuner med de største rejsemål i Aarhus Kommune på en effektiv måde.

Dette opfylder letbanen, der ud over at levere en god kvalitet i transporten til passagerne også har en god effekt på miljøet og klimaet. Projektet forventer at der flyttes ca 4.500 bilister pr. døgn til den kollektive transport.

På strækningen mellem Aarhus H. og Lystrup etableres nye standningssteder til letbanen, som placeres med 500-800 meters afstand.

Letbanen kører på skinner i almindelig gadetrafik og jernbaneskinner i åbent landskab til Odder og Grenå.

I bystrækninger, f.eks. langs den nye havnefront, og når letbanen kører i blandet trafik, vil den tilpasse hastigheden efter forholdene, og jeg er overbevist om, at den vil blive et populært element i bybilledet og en ny transportform, som århusianerne vil komme til at elske.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Vores by bliver fattig uden almene boliger: Der er plads til flere

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce